Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ζέσταμα μακαρονιών: Αυτός είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος για την υγεία σας

Μεγάλη προσοχή στα βήματα που ακολουθείτε!

6 Μαρτίου 2023 13:42
Ζέσταμα μακαρονιών: Αυτός είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος για την υγεία σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τίποτα δεν είναι σε γεύση σαν το φαΐ που βγήκε μόλις από τη φωτιά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως το ξαναζεσταμένο φαγητό πρέπει να είναι άνοστο, λες και τιμωρείσαι επειδή δεν το τελείωσες όλο την πρώτη φορά.

Το ξαναζέσταμα έχει τα μικρά μυστικά του και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι κάθε φορά ανάλογα με το τι ξαναζεσταίνεις (κρέας, ψάρι, λαχανικά κ.λπ.) και πού το ξαναζεσταίνεις (μάτι, φούρνος ή μικροκύματα). Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να ξαναζεσταθεί ομοιόμορφα ένα πιάτο μακαρονάδα, ειδικά αν έχει σάλτσα. Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο viral κόλπο για ζέσταμα μακαρονιών.

Το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για ευκολία και καταλήγεις να έχεις καυτά μακαρόνια στην περίμετρο και παγωμένα στο κέντρο. Αυτό λύνεται με ένα απλό τρικ: τοποθετείς τα μακαρόνια στο πιάτο με τέτοιον τρόπο που να σχηματίζεται ένα ντόνατ (με μια τρύπα στη μέση). Είναι ο μόνος τρόπος να ζεσταθούν ομοιόμορφα.

Ζέσταμα μακαρονιών: Αυτός είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος για την υγεία σας

Σεφ η γιαγιά: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σ’ ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή απογειώνει αυτό το κλασικό φαγητό, με μερικές συμβουλές κατευθείαν από το χωριό, για να τα φτιάξετε λαχταριστά όπως η γιαγιά σας. Με την ευκαιρία, δείτε Tip για να μην κολλάνε τα μακαρόνια μετά το βράσιμο!

Υλικά

  • 700 γρ σπαγγέτι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 γρ τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
  • 300 ml νερό
  • 1 κύβο βοδινό ή κότας1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ παρμεζάνα κομμάτι ή γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί.
  • Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμεσυνεχώς.
  • Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
  • Προσθέτουμε την τομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά
    και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
  • Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου τα βράσαμε για να τα κρατήσουμε.
  • Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα έτοιμος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
  • Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σεφ η γιαγιά: Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μακαρόνια με κιμά όπως τα φτιάχνουν στο χωριό

Το μυστικό της γιαγιάς για χωριάτικα μακαρόνια με κιμά

  • Χρησιμοποιήστε κιμά μοσχαρίσιο από ελιά ή λάπα ή σπάλα.
  • Ο κιμάς θέλει φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα για να ψηθεί και να μελώσει ωραία
    Ο κιμάς θέλει δυνατή φωτιά για να ψηθεί και να θωρακιστεί καλά αλλιώς θα βράσει στο σοτάρισμα και δεν θα πάρει χρώμα.
  • Το σύρμα χειρός το χρησιμοποιούμε μια φορά μόνο για να σπάσουμε τον κιμά, έπειτα ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
  • Μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα και να αποθηκεύσετε και στην κατάψυξη σε μικρότερες μερίδες ώστε να έχετε και άλλες φορές που δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε.
  • Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για μακαρόνια με κιμά που θα ξεπεράσουν και της μαμάς και της γιαγιάς!
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share