Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Πώς να σώσετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

Θα σας λύσει τα χέρια!

4 Νοεμβρίου 2022 11:40
Πώς να σώσετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές σας έχει τύχει να «μπει» τόσο πολύ ένα μάλλινο ρούχο σας στο πλύσιμο που μετά να μη σας κάνει; Με την ευκαιρία, δείτε 4 τρόπους για να αφαιρέσετε τους λεκέδες μελιού από τα υφάσματα. Μην απογοητεύεστε και φυσικά μην το πετάξετε ή το χαρίσετε αν δε δοκιμάσετε το εξής tip:

  • Πάρτε μια κατσαρόλα, γεμίστε τη με νερό, προσθέστε ένα καπάκι μαλακτικό ρούχων και αφήστε το να βράσει
  • Αφήστε το νερό να πάρει τρεις βράσεις, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει
  • Όταν κρυώσει, πάρτε μια λεκάνη, ρίξτε μέσα σε αυτή το μίγμα και τοποθετήστε μέσα το πουλόβερ. Αφήστε το να μουλιάσει για περίπου 30 λεπτά
  • Στύψτε το και κρεμάστε το από τις άκρες των ώμων, για να κρέμεται τεντωμένο
  • Όταν στεγνώσει μαζέψτε το και ξαναδοκιμάστε το

Θα παρατηρήσετε ότι το πουλόβερ θα έχει επανέλθει στις κανονικές του διαστάσεις! Πώς; Το μαλακτικό βοήθησε ώστε να ξεχειλωθούν οι ίνες του και όση ώρα το είχατε απλωμένο, τεντωνόταν από το βάρος του νερού κατά τη διάρκεια του στεγνώματος!

Πώς να σώσετε τα μάλλινα που «μπήκαν» στο πλύσιμο

Χαώδης ντουλάπα: Οργανώστε την με έξυπνα κόλπα εύκολα και γρήγορα

Οι ντουλάπες και τα συρτάρια είναι συχνά από τα πιο δύσκολα μέρη για οργάνωση. Ειδικά αν έχετε πολλά ρούχα, πράγματα και αξεσουάρ, τότε ίσως γνωρίζετε τι σημαίνει η ντουλάπα σας να έχει την εικόνα… βομβαρδισμένου τοπίου! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την κανέλα για να πείτε οριστικό αντίο στον σκόρο.

Οι τακτοποιημένες ντουλάπες και τα συρτάρια έχουν πολλά θετικά. Αν διατηρείτε για παράδειγμα μια ακατάστατη ντουλάπα, μπορεί να νομίζετε ότι έχετε πολλά ρούχα. Όμως το μόνο που έχετε είναι ένας όγκος υφασμάτων που δεν είναι πια της μόδας και σας πιάνει χώρο. Επίσης, αν δεν έχετε οργάνωση μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας μέσα στο καταχείμωνο να βγάζει από το συρτάρι ένα… παρεό.

Μια καλή συμβουλή είναι να πετάξετε ό,τι δεν φοράτε και δεν χρησιμοποιείτε και να κρατήσετε μόνο χρηστικά ρούχα και αντικείμενα.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές πανέξυπνες ιδέες που θα λειτουργήσουν ακόμα και αν το σπίτι σας είναι μικρό και δεν έχετε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, ώστε να οργανώσετε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας και να βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε.

Χαώδης ντουλάπα: Οργανώστε την με έξυπνα κόλπα εύκολα και γρήγορα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share