Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Έπεσε μέλι στα ρούχα; 3+1 τρόποι για να αφαιρέσετε τον λεκέ από το ύφασμα

Γρήγορα και οικονομικά!

3 Νοεμβρίου 2022 17:48
Έπεσε μέλι στα ρούχα; 3+1 τρόποι για να αφαιρέσετε τον λεκέ από το ύφασμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι γίνεται όταν το μέλι πέφτει στα χαλιά και τους καναπέδες; Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τον λεκέ γρήγορα - πριν προλάβει να στεγνώσει για τα καλά. Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε αποτελεσματικά λεκέ από λάδι από τα ρούχα σας

3+1 διαφορετικοί και εύκολοι τρόποι που θα σας απαλλάξουν από το λεκέ μελιού

  • Ένας τρόπος είναι να ανακατέψετε 1/4 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα με 1 φλ. νερό. Βουτήξτε ένα βαμβακερό πανί στο μείγμα. Σκουπίστε τον λεκέ και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με πριν. Σκουπίζετε, γυρίζετε το πανί, το ξαναβουτάτε στο μείγμα και ξανασκουπίζετε. Κάνετε το ίδιο μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές.
  • Τέλος, μπορείτε να αναμίξετε 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων με 1 φλ. νερό. Τρίψτε με μία παλιά οδοντόβουρτσα αφού πρώτα την έχετε βουτήξει στο μείγμα. Ξεπλύνετε σκουπίζοντας με κρύο νερό. Αφήστε το χαλί να στεγνώσει μόνο του.

λεκές από μέλι

  • Για να αφαιρέσετε λεκέ μελιού από οποιοδήποτε ύφασμα καναπέ αναμίξτε 1 κ.γ. απορρυπαντικό για τα πιάτα (προσέξτε αυτό να είναι ουδέτερο και να μην περιέχει χλώριο) σε 1 φλ. χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα πανί. Ταμπονάρετε με το μίγμα το λεκέ χωρίς να τον τρίψετε. Διαλύστε 1 κ.σ. μαγειρική αμμωνία με 1/2 φλ. νερό και ταμπονάρετε και πάλι με ένα πανί τον λεκέ. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα. Έπειτα, με ένα σφουγγάρι το οποίο έχετε βουτήξει σε κρύο νερό, ξεβγάλετε το λεκέ.
  • Αν, από την άλλη μεριά, δείτε λεκέ από μέλι στο χαλί, τη μοκέτα ή τον καναπέ σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το καθαρίσετε με σαπουνάδα. Χρησιμοποιήστε ένα πηρούνι για να αφαιρέσετε το μέλι. Έπειτα καλύψτε το λεκέ με λίγο αφρό ξυρίσματος και τρίψτε τον ελαφρά με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Βουτήξτε και ένα πανί σε λίγο κρύο νερό και σκουπίστε από πάνω.

Μην ξεχνάτε να τεστάρετε τα διαλύματα που χρησιμοποιείτε σε ένα σημείο που δεν είναι εύκολα ορατό για να ελέγχετε την ευαισθησία των χρωμάτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share