Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έπεσε λάδι στα ρούχα σου; Έτσι θα το καθαρίσεις αποτελεσματικά

Το έκαναν και οι γιαγιάδες

14 Μαρτίου 2022 17:22
Έπεσε λάδι στα ρούχα σου; Έτσι θα το καθαρίσεις αποτελεσματικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φόραγες την αγαπημένη σου μπλούζα και ξαφνικά έπεσε πάνω της λάδι. Σίγουρα με το που είδες τον λεκέ το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες είναι πως μάλλον η μπλούζα σου αχρηστεύτηκε. Κι όμως! Υπάρχει λύση. Εφάρμοσε το παρακάτω κολπάκι και θα δεις τον λεκέ να εξαφανίζετε.

Παράλληλα, αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να πετάξεις το λάδι μετά το τηγάνισμα.

Έπεσε λάδι στα ρούχα σου; Έτσι θα το καθαρίσεις αποτελεσματικά

Λεκέδες από λίπος ή λάδι

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να αφαιρέσετε αυτού του είδους τους λεκέδες από τα ρούχα είναι το εξής:

Αν είναι ο λεκές φρέσκος, πασπαλίστε τον με λίγο ταλκ, αφήστε τον να στεγνώσει και στη συνέχεια βουρτσίστε το ρούχο με νερό και απορρυπαντικό.
Αν έχει ήδη στεγνώσει, μουλιάστε το ρούχο σε ένα μείγμα από δύο μέρη ξύδι προς ένα μέρος νερό και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα.

Ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας και μαγιονέζα: Το μοναδικό υλικό που «εξαφανίζει» τους πιο λιπαρούς λεκέδες

Δεν πάει ο νους σας ποιο είναι το υλικό που μπορεί να εξαφανίσει τα σημάδια που αφήνουν στα ρούχα σας οι λιπαροί λεκέδες.

Δείτε επίσης: O έξυπνος τρόπος να βγαίνουν τα ρούχα σας λιγότερο τσαλακωμένα μετά το πλύσιμο

Τι κοινό έχουν η σάλτσα ντομάτας, η μαγιονέζα και το ελαιόλαδο; Ναι, το ξέρουμε ότι είναι απολαυστικά—αυτή είναι η προφανής απάντηση. Το κρυφό κοινό μυστικό τους είναι ότι όταν πέσουν στα ρούχα σας δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για τραγωδία. Κι αυτό γιατί η αφαίρεσή τους είναι συνήθως δύσκολη και απαιτεί άμεση δράση. Και μπορεί να γνωρίζετε ήδη διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τον καθέναν από αυτούς τους λεκέδες ξεχωριστά, αλλά εμείς σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το πιο απρόσμενο υλικό που αντιμετωπίζει όλους τους λιπαρούς «εχθρούς» των ρούχων σας δίνοντάς τους ένα πολύ καλό... μάθημα—κυριολεκτικά.

κόλπο λεκέδες

Ποιο είναι αυτό το μοναδικό και πανίσχυρο υλικό που βάζει τους λιπαρούς λεκέδες σε τάξη; Η κιμωλία! Αν λοιπόν στο αγαπημένο σας ρούχο έσταξε λίγο λαδάκι ή σάλτσα παραπάνω, δεν έχετε παρά να τρίψετε λίγη λευκή κιμωλία πάνω στο πληγέν σημείο και να την αφήσετε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κιμωλία με ένα πανάκι και, τέλος, πλύντε το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα του.

Και μην αρκεστείτε να χρησιμοποιήσετε την κιμωλία για να λάμψετε τους λιπαρούς λεκέδες από φαγητό μόνο: η δύναμή της είναι τέτοια που εξουδετερώνει και τους λεκέδες από γράσο.

Σημάδια στα μαύρα ρούχα: Δείτε πώς θα τα εξαφανίσετε

Μπορεί να πιστεύουμε ότι τα μαύρα ρούχα δεν λεκιάζονται εύκολα, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να δημιουργηθούν διάφορα σημάδια. Παράλληλα, δείτε τα 4 εύκολα tips για να μην ξεθωριάζουν τα μαύρα ρούχα στο πλυντήριο.

Από τους λεκέδες από φαγητό μέχρι εκείνους από γρασίδι, εμείς σας παρουσιάζουμε τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να τους εξαφανίσετε και να αποκαταστήσετε τη μουντή αλλά υπερκόμψη λάμψη τους. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να αναλάβετε άμεση δράση.

Σε περίπτωση που ο λεκές έχει προκληθεί από άτακτη ρίψη κάποιου φαγητού ή είναι επίμονος, βάλτε το ρούχο να μουλιάσει σε 1/4 φλ. κρύο νερό στο οποίο έχετε προηγουμένως ρίξει 1/4 φλ. λευκό ξίδι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το ρούχο καλά με το ζεστό νερό και, τέλος, πλύντε το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα.

Στην περίπτωση που το σημάδι στα μαύρα ρούχα σας το έχει αφήσει η επαφή σας με τη φύση και πιο συγκεκριμένα το γρασίδι, τότε δεν έχετε παρά να απλώσετε λίγη βαζελίνη στο λερωμένο σημείο και να αφήσετε να δράσει για 5-10 λεπτά προτού τα βάλετε στο πλυντήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share