Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πείτε αντίο στον σκόρο: Με τη βοήθεια της κανέλας και άλλων 2 υλικών θα γίνει παρελθόν

Ο χειρότερος εχθρός των ρούχων μας είναι ο σκόρος

12 Οκτωβρίου 2022 23:19
Πείτε αντίο στον σκόρο: Με τη βοήθεια της κανέλας και άλλων 2 υλικών θα γίνει παρελθόν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χειρότερος εχθρός των ρούχων μας είναι ο σκόρος. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα στο οποίο υπάρχει λύση. Για να γίνει παρελθόν και να κρατήσετε τα ρούχα σας υπάρχει ένα σπιτικό μείγμα για να βάλετε στην ντουλάπα σας και πείτε αντίο στους σκόρους.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Διώξτε τα οικιακά μυρμήγκια με χυμό λεμονιού και άλλα φυσικά υλικά και απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά ζωύφια

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με… αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει… αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

Το μείγμα για να διώξετε το σκόρο από την ντουλάπα

Πείτε αντίο στον σκόρο: Με τη βοήθεια της κανέλας και άλλων 2 υλικών θα γίνει παρελθόν

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

45χρονη έριξε κανέλα σε κάθε φυτό του κήπου της - Μόλις δείτε γιατί θα το κάνετε αμέσως

Η κανέλα κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον τον καφέ ή τα φαγητά μας, σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη ακόμη και στο φυτό του κήπου!

Η ιστορία που σας παρουσιάζουμε μας έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου η 45χρονη Chrissy Rex θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να κερδίσει τον τίτλο της πιο... πρωτότυπης χρήσης κανέλας στην ιστορία. Τι ακριβώς έκανε;

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, έριξε κανέλα σε όλες τις γλάστρες του κήπου της. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από λίγες εβδομάδες τα φυτά να μεγαλώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ η κανέλα έδιωξε όλους του ενοχλητικούς μύκητες που εμπόδιζαν την ανάπτυξή τους. Επίσης, η κανέλα πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μπαχαρικά στον πλανήτη όπου και σύμφωνα με έρευνες θεωρείται πανίσχυρο super food διότι έχει σημαντική δράση στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού.

"Πρόκειται για έναν δολοφόνο για τους μύκητες και ίσως ο καλύτερος τρόπος για να μεγαλώσουν σίγουρα τα φυτά σου ακόμη και σε κλειστό χώρο" τονίζει η ίδια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share