Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Ξεβούλωμα δευτερολέπτων: Καθαρίστε τον νιπτήρα του μπάνιου σε δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά

Φυσικό θαυματουργό μείγμα

29 Σεπτεμβρίου 2022 13:24
Ξεβούλωμα δευτερολέπτων: Καθαρίστε τον νιπτήρα του μπάνιου σε δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορείτε εύκολα να ξεμπλοκάρετε τον νιπτήρα σας χρησιμοποιώντας απλά υλικά από την κουζίνα σας.

Ένας μπλοκαρισμένος νιπτήρας είναι συνηθισμένη υπόθεση σε ένα μπάνιο. Ακόμα και αν δεν είναι εντελώς βουλωμένος, αλλά έχετε παρατηρήσει πως δεν απορροφά γρήγορα τα νερά, τότε μάλλον έχει πρόβλημα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με 1 υλικό που θα κάνει τη κεραμική εστία σαν καινούργια.

Τι θα χρειαστείτε

Αφαιρέστε το κάλυμμα αποστράγγισης. Tα περισσότερα καλύμματα βγαίνουν εύκολα ξεβιδώνοντάς τα προς τα αριστερά. Στη συνέχεια μετρήστε 1/2 φλ. μαγειρικής σόδας και ρίξτε το όσο πιο βαθιά μπορείτε στον νιπτήρα. Αμέσως μετά μετρήστε 1/2 φλ. ξύδι και ρίξτε το πάνω από τη σόδα.

 Νιπτήρας σαν καινούργιος! Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά και θα σωθείτε

Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και θα καθαρίζει ό,τι φράζει τον αγωγό. Αν μυρίζει άσχημα, τότε αφού τελειώσετε ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού.

Αυτή η συνταγή είναι πολύ καλή για βουλωμένους νιπτήρες μπάνιου αλλά και για τον νεροχύτη της κουζίνας ή ακόμα και την μπανιέρα σας. Ξεβουλώνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά και είναι καλό να το κάνετε που και που για να καθαρίζουν οι σωλήνες.

Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και αλάτι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε 1 φλ. με σόδα και 1 φλ. με αλάτι. Ρίξτε το μείγμα στις τρύπες της αποχέτευσης και έπειτα από πάνω ρίξτε βραστό νερό. Αμέσως ο νιπτήρας σας θα ξεβουλώσει.

Μούχλα στους αρμούς: Αυτό είναι το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά που θα κάνει το μπάνιο λαμπίκο

Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου αρχίζει να εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε.

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καθαρίσετε τον νεροχύτη σας σε δευτερόλεπτα ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με άλλα 2 υλικά.

Ένας άλλος τρόπος για να διώξετε τη μούχλα είναι να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη χλωρίνη και να τρίψετε σχολαστικά τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

 Μούχλα στους αρμούς: Αυτό είναι το σπιτικό μείγμα με μαγειρική σόδα, ξύδι και άλλα 2 υλικά που θα κάνει το μπάνιο λαμπίκο

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα (που είναι θαυματουργή), 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να παραμείνουν καθαροί οι αρμοί σας καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα έτσι ώστε να μη φτάνετε κάθε φορά στο σημείο να τρίβετε με τις ώρες για να τους καθαρίσετε.

Όσο για το σαγρέ δάπεδο το οποίο είναι βρώμικο σε μερικά σημεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με ένα λεμόνι. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με τη μισή λεμονόκουπα τρίψτε τα βρώμικα σημεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα καθαρίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο φυσικό μείγμα που αναφέραμε και παραπάνω με τη μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share