Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022

Πεντακάθαρη λεκάνη με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό - Το πανέξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες

Θα μας θυμηθείτε!

28 Σεπτεμβρίου 2022 13:18
Πεντακάθαρη λεκάνη με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό - Το πανέξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λερωμένη τουαλέτα δεν είναι μόνο αποκρουστική αλλά και ανθυγιεινή. Για τον λόγο αυτό πρέπει να την καθαρίζετε συχνά. Αν δεν έχετε λοιπόν χρήματα για να δίνεται, σας βρήκαμε έναν πολύ οικονομικό αλλά και φυσικό τρόπο. Η λύση κρύβεται στην μαγειρική σόδα και το λεμόνι! Με την ευκαιρία, δείτε το δραστικό σπρέι για να απαλλάξετε τον φούρνο από τα καμμένα λίπη.

Έτσι θα καθαρίσετε το πουρί από την λεκάνη με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καθαρίζει, γυαλίζει και εξαφανίζει άσχημες οσμές, όπως αυτές πάνω στα χαλιά. Αυτοί είναι και κάποιοι βασικοί λόγοι, για τους οποίους το καθάρισμα μπάνιου με σόδα θεωρείται πολύ καλή και οικονομική λύση για να μοιάζουν οι επιφάνειες σαν καινούργιες.

  • Πασπαλίστε ένα στρώμα σόδας πάνω στα τοιχώματα της λεκάνης.
  • Αφήστε τη να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί τρίψτε καλά με το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Αν η λεκάνη σας χρειάζεται πιο απαιτητικά μέσα από την μαγειρική σόδα, μπορείτε να την συνδυάσετε με λεμόνι. Η δράση του λεμονιού σε συνδυασμό με τη σόδα θα απομακρύνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λεκέδες και θα αφήσει μια αίσθηση δροσιάς στο μπάνιο σας.

  • Φτιάξτε ένα μείγμα από φρέσκο λεμόνι και σόδα,
  • Αφήστε το να δράσει για μία νύχτα
  • Το επόμενο πρωί τρίψτε καλά με το βουρτσάκι της τουαλέτας.

Πεντακάθαρη λεκάνη με λεμόνι και 1 ακόμα υλικό - Το πανέξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τις κιτρινίλες

Η «κολπατζού» γιαγιά σας έχει τη λύση: Αυτός είναι ο τρόπος για να λάμπει η λεκάνη της τουαλέτας σας (video)

Το καθάρισμα της λεκάνης της τουαλέτας μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σας ασχολία, αλλά είναι μία από τις πιο σημαντικές. Είναι από τα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι και θέλουν πολύ καλό καθάρισμα και προσοχή για να απαλλαχτείς από όλους τους λεκέδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τέλος η μούχλα στη λεκάνη: 4 δοκιμασμένα κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά

Η τουαλέτα συγκεντρώνει πλήθος μικροβίων και γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Ωστόσο, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθείτε συγκεκριμένο τρόπο, τον οποίο και φυσικά γνωρίζουν οι γιαγιάδες καλύτερα από όλους.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού είναι η μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με την χλωρίνη. Ρίχνετε λίγο χαρτί στην τουαλέτα και ένα με δύο φακελάκια μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια περιχύνετε τη λεκάνη με χλωρίνη και αφήνετε τα υλικά να δράσουν για τουλάχιστον μισή ώρα.

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τον καθαρισμό της τουαλέτας σας

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  • Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share