Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022

Τέλος η μούχλα στη λεκάνη: 4 δοκιμασμένα κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά

Για τουαλέτα που αστράφτει

25 Σεπτεμβρίου 2022 21:02
Τέλος η μούχλα στη λεκάνη: 4 δοκιμασμένα κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν έρχεται η στιγμή να κάνεις γενική στο μπάνιο, τρέμεις και μόνο στη σκέψη ότι θα χρειαστεί να καθαρίσεις το πουρί της τουαλέτας. Και με το δίκιο σου! Είναι μια διαδικασία που είναι από τις λιγότερο αγαπημένες, αλλά από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν. Επειδή, λοιπόν, σας νιώθουμε σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους για να ξεφορτωθείτε αυτό το βάσανο για αρκετό καιρό, χωρίς να «λερώσετε τα χέρια σας»! Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τον καναπέ του σπιτιού.

Για το πουρί της τουαλέτας

Bόρακας με μαγειρική σόδα

Ο βόρακας χρησιμοποιείται σε διάφορα καθαριστικά προϊόντα, γιατί έχει λευκαντικές ιδιότητες. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε σε σκόνη από τα φαρμακεία. Εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο για να καθαρίσετε την τουαλέτα σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα: αρχικά, απλώστε λευκό ξίδι στην επιφάνεια της λεκάνης και περιμένετε να περάσουν 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίβετε τη λεκάνη με το ειδικό βουρτσάκι και ρίχνετε τη σκόνη βόρακα. Αφήνετε να περάσουν 15 λεπτά και ρίχνετε πολύ βραστό νερό. Τέλος, με ένα σφουγγάρι αφαιρείτε τους επίμονους λεκέδες. Φροντίστε ότι είναι πολύ σημαντικό να φοράτε γάντια και μάσκα.

Τέλος η μούχλα στη λεκάνη: 4 δοκιμασμένα κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά

Μαγειρική σόδα, ξίδι

Πριν αρχίσετε, ρίξτε στη λεκάνη της τουαλέτας μπόλικο βραστό νερό και στη συνέχεια, ένα φλιτζάνι γεμάτο μαγειρική σόδα. Για να μπορέσει να απλωθεί παντού, χρησιμοποιείστε το ειδικό βουρτσάκι τουαλέτας. Αφού κόψετε 4 κομμάτια χαρτί κουζίνας, ρίξτε τους αρκετό ξίδι και τοποθετήστε τα στις 4 επιφάνειες της λεκάνης. Αφήστε να περάσουν γύρω στα 20 λεπτά, αφαιρέστε τα χαρτιά και τρίψτε μία ακόμη φορά με το ειδικό βουρτσάκι. Τέλος, πατήστε το καζανάκι για να ξεβγάλετε.

Ξίδι και βραστό νερό

Ρίξτε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας και με το ειδικό βουρτσάκι τρίβετε, ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια της. Αφήνετε να περάσουν τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, αφού βράσετε νερό ξεπλένετε.

Coca-Cola

Πρόκειται για ένα κόλπο που ίσως το ξέρετε, αλλά είναι ένας άκρως αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το πουρί της τουαλέτας. Ρίξτε δύο μεγάλες κούπες coca-cola στην λεκάνη της τουαλέτας κι περιμένετε να περάσει ένα ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, πατήστε καζανάκι και ξεβγάλετε. Στην περίπτωση που δεν έχουν εξαφανιστεί οι λεκέδες, ρίξτε λίγο ξίδι στις επιφάνειες και τρίψτε με το ειδικό βουρτσάκι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share