Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

«Εφιαλτικό» καλοκαίρι με κίτρινους λεκέδες στα ρούχα; 4 εξαιρετικές λύσεις για να τους εξαφανίσετε

Ώρα για καθάρισμα!

10 Αυγούστου 2022 15:05
«Εφιαλτικό» καλοκαίρι με κίτρινους λεκέδες στα ρούχα; 4 εξαιρετικές λύσεις για να τους εξαφανίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα άσπρα ρούχα είναι μία ασφαλής επιλογή για εμφανίσεις κάθε ώρα της ημέρας, ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, πολύ συχνά κιτρινίζουν λόγω των αποσμητικών και είναι δύσκολο να καθαριστούν. Παρά τη χρήση ενισχυμένων απορρυπαντικών οι προσπάθειες βαίνουν άκαρπες. Έτσι καταλήγουμε να τα τρίβουμε μήπως και οι λεκέδες εξαφανιστούν.

Αντί λοιπόν να κουράζουμε τα χέρια μας και να απελπιζόμαστε μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές και τα ρούχα μας θα γίνουν σαν καινούρια. Γιατί δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος.

Ασπιρίνη my love

Σε ένα φλιτζάνι που θα γεμίσετε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, θρυμματίστε 2 ασπιρίνες Βυθίστε τα επίμαχα σημεία μέσα στο υγρό και αφήστε τα να μουλιάσουν για δύο με τρεις ώρες. Κάποια συστατικά της ασπιρίνης λειτουργούν σαν λευκαντικό και μπορούν να κάνουν θαύματα.

λεκεδεσ-ρουχα-10-8

Σόδα με νερό

Φτιάξτε μια πάστα από την κλασική μαγειρική σόδα, που όλες οι νοικοκυρές έχουμε στην κουζίνα μας, και νερό. Με μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε το μίγμα στο λεκέ και αφήστε να δράσει για περίπου μια ώρα. Έπειτα, μπορείτε να το πλύνετε (κατά προτίμηση με κρύο νερό).

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Ανακατέψτε ένα μέρος από υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα με δύο μέρη οξυζενέ, τρίψτε ελαφρά πάνω στο λεκέ την πάστα που θα έχει δημιουργηθεί και περιμένετε να δράσει για μία περίπου ώρα.

Βότκα

Μια ακόμη ιδέα είναι να εκμεταλλευτείτε την βότκα. Με αναλογία 1 προς 1, δημιουργήστε ένα μίγμα από βότκα και νερό, βάλτε το σε ένα απλικατέρ και ψεκάστε στα κίτρινα σημεία. Αφήστε το να δράσει για πολλές ώρες και μετά πλύντε το με τα υπόλοιπα ρούχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share