Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Μυρίζουν τα ρούχα σας μετά την άθληση με «κωδικό 6»; Δείτε πώς θα τα κάνετε σαν καινούργια με μαγειρική σόδα

Σαν να τα έχετε μόλις αγοράσει

11 Δεκεμβρίου 2020 16:54
Μυρίζουν τα ρούχα σας μετά την άθληση με «κωδικό 6»; Δείτε πώς θα τα κάνετε σαν καινούργια με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα είναι ένα πολύτιμο υλικό για την καθημερινότητά μας και, τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα, μπορεί να μας χρησιμεύσει κάθε φορά που πατάμε «κωδικό 6» και αθλούμαστε, ώστε τα ρούχα μας να είναι κάθε φορά σαν καινούργια.

Όταν τη χρησιμοποιείτε για να πλύνετε και να καθαρίσετε τα ρούχα σας ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού και βοηθάει στο να διατηρηθούν πιο λευκά τα λευκά σας ρούχα, ενώ μπορεί να σας κρατήσει και το πρόσωπο με άλλο ένα υλικό.

Επιπροσθέτως, διατηρεί καθαρό το πλυντήριό σας.

Πλεονεκτήματα χρήσης της μαγειρικής σόδας στο πλύσιμο των ρούχων

Όταν χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα για να πλύνετε τα ρούχα σας, προστατεύετε το περιβάλλον. Τα κοινά απορρυπαντικά είναι γνωστό πως περιέχουν επιθετικά συστατικά τα οποία μπορούν να βλάψουν τον πλανήτη.

Η μαγειρική σόδα μαλακώνει το νερό που χρησιμοποιείται στο πλύσιμο των ρούχων. Πέραν αυτού, προωθεί και τη δημιουργία πολύ αφρού.

Αυτό βοηθά στην ισορρόπηση των επιπέδων pH του νερού στο πλυντήριο, ώστε τα ρούχα σας να είναι περισσότερο λευκά και πιο καθαρά από ποτέ.

Γνωρίζατε πως η μαγειρική σόδα είναι ένα καταπληκτικό μαλακτικό υφασμάτων; Προσθέστε μισή κούπα στο κύκλο ξεβγάλματος.

Εάν έχετε ρούχα με λεκέδες παρότι μπορεί να είναι δυνατοί, επίμονοι ή να κολλούν, η μαγειρική σόδα μπορεί να είναι εξαιρετική βοήθεια.

Αν πλύνετε με κρύο νερό (αντί ζεστού) κατά τη διάρκεια της πρόπλυσης, τα χρωματιστά σας ρούχα θα δείχνουν πιο έντονα και τα λευκά περισσότερο λευκά.

μαγειρική σόδα ρούχα

Κάντε πρόπλυση στα ρούχα σας

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις αποσμητικές της ιδιότητες, τότε είναι καλή ιδέα να μουλιάσετε τα ρούχα σας σε διάλυμα μαγειρικής σόδας από το προηγούμενο βράδυ.

Αυτό θα δώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να εξουδετερωθούν οι άσχημες μυρωδιές στα ρούχα σας. Είναι καταπληκτική επιλογή για πετσέτες και άλλα αντικείμενα που μυρίζουν καπνό τσιγάρου, μούχλα ή ιδρώτα.

Συστατικά

1 κούπα μαγειρική σόδα (200 γραμ.)

4 λίτρα νερό

Τι πρέπει να κάνετε;

Ανακατέψτε τα δύο συστατικά σε έναν κουβά ή ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε τα ρούχα σας και μουλιάστε τα καλά. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό.

Αφήστε τα ρούχα σας να μουλιάσουν όλο το βράδυ και θα είναι έτοιμα για πλύσιμο την επόμενη μέρα.

Μαγειρική σόδα στο πλυντήριο για πιο λευκά ρούχα

Μπορείτε να προσθέσετε μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο πλυντήριο μόλις γεμίσει πλήρως με νερό, ρίξτε τη έτσι ώστε να διαλυθεί αμέσως.

Έπειτα θα συνεχίσετε τον κύκλο πλυσίματος κανονικά.

Εάν πλένετε πολλά ρούχα μαζί τότε μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρη κούπα με μαγειρική σόδα.

Το ξύδι είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον συστατικό όσον αφορά στο πλύσιμο. Με την προσθήκη μιας κούπας λευκού ξυδιού, θα βοηθήσετε στη βελτίωση της αποσμητικής δράσης της μαγειρικής σόδας.

Στέγνωμα σε εξωτερικό χώρο

Ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσετε τα ρούχα σας τα οποία προηγουμένως μύριζαν καπνό, μούχλα ή ιδρώτα, είναι να τα κρεμάσετε έξω.

Αφήνοντάς τα να στεγνώσουν στον ήλιο και στον αέρα θα εξουδετερώσετε τυχόν υπολείμματα οσμών.

Μπορείτε να κρεμάσετε τα ρούχα σας έξω ακόμα και σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. Επιλέξτε μονάχα ένα μέρος όπου θα εκτίθενται στον ήλιο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο. Μόλις τελειώσει ο κύκλος στεγνώματος θα ήταν καλή ιδέα να μυρίσετε τα ρούχα σας και ν’ αποφασίσετε αν χρειάζεται τα να πλύνετε ξανά.

Πώς αφαιρείτε τους λεκέδες;

Η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένας φυσικός τρόπος αφαίρεσης λεκέδων. Είναι αρκετά ήπια ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλους τους τύπους υφασμάτων.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (10 γραμ.)

Νερό

Εκτέλεση

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια κρέμα από μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου ή ξύδι για να αντικαταστήσετε το νερό.

Αυτή η κρέμα είναι τέλεια για την αφαίρεση λεκέδων από λάδι, λίπη, λάσπη, φαγητό και πολλών άλλων ουσιών.

Για να την εφαρμόσετε σωστά, τρίψτε τη ελαφρώς πάνω στον λεκέ. Φροντίστε να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή που βρίσκεται ο λεκές και ειδικά στις άκρες.

Αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά.

Όταν ο λεκές βρίσκεται σε σκληρό ύφασμα, μπορείτε να την τρίψετε με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Μην προσπαθήσετε ποτέ να τρίψετε ευαίσθητα υφάσματα όπως μετάξι ή σατέν, μπορεί να κάνετε πιο αδύναμο το ύφασμα.

Τέλος, ξεβγάλετε τα ρούχα σας με άφθονο ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα του διαλύματος. Σε πιο ευαίσθητα υφάσματα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για ρούχα πιο λευκά!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share