Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Έριξε μαγειρική σόδα και ένα ακόμη υλικό στα αγαπημένα της ρούχα και απαλλάχτηκε από τους πιο ενοχλητικούς λεκέδες

Θα σας λύσει τα χέρια

3 Σεπτεμβρίου 2020 10:18
Έριξε μαγειρική σόδα και ένα ακόμη υλικό στα αγαπημένα της ρούχα και απαλλάχτηκε από τους πιο ενοχλητικούς λεκέδες
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει μια λευκή μπλούζα γρηγορότερα, από το αποσμητικό. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να απαλλάξει κανείς τα λευκά t-shirt από τους αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες.

Ανάμεσα στις σπιτικές συνταγές, που δίνουν λύση στο πρόβλημα είναι αυτές του ξυδιού, της ασπιρίνης και του λεμονιού. Ξεχωριστά, το καθένα από αυτά τα τρία, όταν τα χρησιμοποιήσει κανείς για να τρίψει τους κίτρινους λεκέδες βοηθούν στην εξαφάνισή τους.

Ωστόσο, ο συνδυασμός δύο άλλων υλικών, υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα και εν προκειμένω να κάνει το λεκιασμένο σας λευκό μπλουζάκι και πάλι καινούριο. Ποιος είναι αυτός ο συνδυασμός; Μαγειρική σόδα και οξυζενέ (από το φαρμακείο). Αυτή όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η μαγειρική σόδα θα φανεί θαυματουργή, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε σόδα σε όλα σας τα έπιπλα.

σόδα λεκέδες

Αφού αναμείξει κανείς αυτά τα δύο υλικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα, τρίβει με αυτή το μπλουζάκι του στο σημείο της μασχάλης, το αφήνει για λίγα λεπτάκια και στη συνέχεια το βάζει για πλύσιμο στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Το τρικ με τη μαγειρική σόδα για να "σώσετε" τα γυαλιά σας

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ανεμελιάς και πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στα προσωπικά μας αντικείμενα και αξεσουάρ με πρώτο και κύριο τα γυαλιά, είτε μυωπίας, είτε ηλίου. Πόσες φορές δεν έχετε "πετάξει" τα γυαλιά σας μέσα στην τσάντα σας και βγάζοντας τα είναι γεμάτα γραντζουνιές;

Τα πλήρωσες ακριβά και σκέφτεσαι πως να αντικαταστήσεις τον φακό; Δεν χρειάζεται! Ό,τι και να έχει συμβεί υπάρχουν οι τρόποι που μπορούν να σβήσουν όλες τις γρατσουνιές από τα γυαλιά σας και μάλιστα φυσικοί με πρώτο και καλύτερο το τρικ με τη μαγειρική σόδα.

Είναι ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια με αμέτρητες χρήσεις σε πάμπολλα θέματα, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ποτίσετε τα φυτά σας με μαγειρική σόδα και νερό.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικά μικρά μυστικά που θα "σώσουν" τα γυαλιά σας:

1. Μαγειρική σόδα και νερό

Αφού καθαρίσετε τα γυαλιά σας με ένα πανί με μικροΐνες, ανακατέψτε 1 κ.σ μαγειρική σόδα με 1 κ.γ νερό σε ένα μικρό μπολ για να φτιάξετε μία πάστα. Καλύψτε τον φακό με την πάστα χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση και μετά ξεπλύντε.

2. Βρεφικό σαμπουάν

Χρησιμοποιήστε ένα πανί με μικροΐνες για να διώξετε τις γρατσουνιές. Αυτό το σαπούνι χωρίς χημικά βοηθάει στην προστασία των φακών σας.

3. Λευκό ξύδι

Βάλτε λίγο λευκό ξύδι με μαγειρική σόδα (περιμένετε να σταματήσει να αφρίζει).

μαγειρική σόδα γυαλιά

4. Απορρυπαντικό πιάτων και καθαριστικό για τα τζάμια

Συνδυάστε μερικές σταγόνες από απορρυπαντικό πιάτων με καθαριστικό για τα τζάμια για να κάνετε τα γυαλιά σας να λάμπουν.

5. Οινόπνευμα

Συνδυάστε το με μαγειρική σόδα σε ένα πανί με μικροΐνες για να καθαρίσετε και τις πιο μικρές γρατσουνιές.

6. Διώξτε τις γρατσουνιές με οδοντόκρεμα

Θα χρειαστείτε απλή οδοντόκρεμα και λίγο βαμβάκι. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα στο βαμβάκι και κάνετε κυκλικές κινήσεις στους φακούς για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ξεπλύντε και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

7. Σαπούνι και νερό

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, ένα διάλυμα με σαπούνι και νερό και ένα πανί με μικροΐνες μπορεί να κάνουν την διαφορά. Βάλτε και λίγη μαγειρική σόδα για καλύτερο αποτέλεσμα.

8. Κερί αυτοκινήτου

Τρίψτε λίγο από το κερί στους φακούς σας και καθαρίστε με ένα μαλακό πανί για να φύγουν οι επιφανειακές γρατσουνιές. Μπορεί να χρειαστεί να πλύνετε τα γυαλιά σας μετά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share