Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πότισε τα φυτά με μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό - Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει

Δοκιμάστε το

27 Αυγούστου 2020 08:15
Πότισε τα φυτά με μείγμα από μαγειρική σόδα και νερό - Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 λίτρα νερό που θα έχετε αναμείξει με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, και τα φυτά σας θα αλλάξουν μορφή αμέσως.

Θα τα δείτε να ανθίζουν πιο γρήγορα από ποτέ με αυτόν τον τρόπο, ενώ και η ζάχαρη μπορεί να ωφελήσει με αυτόν εδώ τον τρόπο τα φυτά σας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ψεκαστικό υγρό που φτιάχνουμε με βάση τις συνταγές με μαγειρική σόδα, μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 24 ώρες στο ψεκαστηράκι μας.

Φροντίζουμε να φτιάχνουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε για να κάνουμε ένα ψέκασμα στα φυτά του κήπου και του μπαλκονιού μας, αφού μετά θα αχρηστευτεί.

Ανακάτεψε μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων σε νερό και έριξε το μείγμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου - Ο λόγος;

Πρέπει όλοι να δώσουμε μεγάλη προσοχή για να αποφύγουμε μικρόβια που μπορεί να μας φέρουν σε κίνδυνο, ειδικά με τον ιό. Με μαγειρική σόδα, μπορούσε να εξαφανίσουμε όσα υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο μας.

Μπορεί τα πλυντήρια αυτοκινήτων να είναι δελεαστικά, ωστόσο, υπάρχουν τρόποι έξυπνοι, φτηνοί, ίσως και περίεργοι, που θα μεταμορφώσουν τα αυτοκίνητά μας σε… γυαλιστερή ατραξιόν. Έτσι η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό φθηνό αλλά και αποτελεσματικό, καθώς καθαρίζει ακόμα και τις πιο σκληρές επιφάνειες, όπως είναι το ψυγείο.

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το αυτοκίνητο σας με μαγειρική σόδα

  • Ρίξτε 1/4 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο, καθαρό με καπάκι και στη συνέχεια προσθέστε 1/4 του φλιτζανιού υγρό πιάτων και αρκετό νερό για να γεμίσει σχεδόν μέχρι πάνω.
  • Βιδώστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και όταν θελήσετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, βγάλτε το "μαγικό υγρό".
  • Ανακινήστε το μπουκάλι ζωηρά, προσθέστε ζεστό νερό και ελάχιστο καθαριστικό εμπορίου και είναι έτοιμο για χρήση.

Έριξε μαγειρική σόδα στο νεροχύτη και από πάνω νερό με ξύδι - 10 λεπτά μετά...

Υπάρχουν πράγματα στην καθημερινή ζωή που πάντα μας ενοχλούν. Γιατί δεν φεύγουν ποτέ τα σκουπιδάκια από τον νεροχύτη και γιατί όλο βουλώνει; Δείτε ένα κόλπο με μαγειρική σόδα που θα σας λύσει το πρόβλημα.

Καθαροί σωλήνες

Είναι γνωστό ότι η μαγειρική σόδα βοηθάει στον καθαρισμό επιφανειών του σπιτιού, αλλά δεν γνωρίζαμε αυτή την χρήση της. Μια στο τόσο συμβαίνει αυτό στους περισσότερους νεροχύτες: ο σωλήνας βουλώνει από υπολείμματα φαγητών. Πολλοί επιλέγουν επιθετικά χημικά, αλλά υπάρχει μια πιο απλή λύση: νερό, μαγειρική σόδα και ξίδι!

  • Βράστε πρώτα ένα λίτρο νερό και ρίξτε το στον σωλήνα.
  • Μετά προσθέστε 1/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα.
  • Στην συνέχεια ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού ξίδι με 2,5 φλιτζάνια βραστό νερό. Ρίξτε τα πάνω από την σόδα. Το αποτέλεσμα είναι ένας δυνατός αφρός.
  • Περιμένετε 10 λεπτά και μετά ξεπλύντε με κρύο νερό. Ο σωλήνας θα ξεβουλώσει τελείως χωρίς βλαβερά χημικά.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share