Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκέδες από ανοιξιάτικα φρούτα; Αποχαιρετήστε τους με το πιο αποτελεσματικό κόλπο

100% επιτυχία

28 Απριλίου 2022 15:09
Λεκέδες από ανοιξιάτικα φρούτα; Αποχαιρετήστε τους με το πιο αποτελεσματικό κόλπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από τη φράουλα μέχρι τα κεράσια, μάθετε πώς θα μεταφέρετε εύκολα κι αποτελεσματικά τους λεκέδες από κόκκινα φρούτα οριστικά στο παρελθόν. Παράλληλα, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για πεντακάθαρη κεραμική εστία.

Εκεί που απολαμβάνατε ένα μπολ με νόστιμες κι απολαυστικές φρέσκιες φράουλες, συνέβη το... μοιραίο: η φράουλα σας έπεσε από τα χέρια και βρήκε σωτήριο έδαφος στην καινούρια σας μπλούζα. Προτού πανικοβληθείτε, δείτε πώς μπορείτε να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα από αυτό το κατακόκκινο -πλην όμως απολαυστικό- κακό.

Καταρχήν, τρέξτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε ένα μείγμα από γάλα και λεμόνι (αν δεν έχετε γάλα, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγη μαγειρική σόδα). Περάστε το υγρό μείγμα πάνω στο λεκέ και τρίψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγαράκι για τα πιάτα. Στη συνέχεια, γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη πλευρά και ξεπλύνετε τον λεκέ καλά με κρύο νερό.

Λεκέδες από ανοιξιάτικα φρούτα; Αποχαιρετήστε τους με το πιο αποτελεσματικό κόλπο

Για να ολοκληρώσετε την επιχείρηση διάσωσης από τη φράουλα, διαλύστε μία μεζούρα απορρυπαντικού σε 5 λίτρα νερό και αφήστε το ρούχο σας να μουλιάσει για 8-12 ώρες προτού το βάλετε στο πλυντήριο.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου.

Σε περίπτωση που ο λεκές δεν είναι τόσο φρέσκος όσο τα φρούτα που απολαμβάνατε και έχει ήδη ξεραθεί, δεν έχετε παρά να τον καθαρίσετε με ένα μη αραιωμένο διάλυμα αμμωνίας προτού τον μουλιάσετε σε μια λεκάνη με ζεστό γάλα. Τέλος, προτού βάλετε το ρούχο σας στο πλυντήριο, ξεπλύνετέ το με λίγο αλατόνερο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share