Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το φρούτο που θα σας κάνει να κοιμάστε σαν πουλάκι!

Τι έδειξε μια νέα έρευνα

1 Ιουνίου 2022 11:21
Αυτό είναι το φρούτο που θα σας κάνει να κοιμάστε σαν πουλάκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι κατά καιρούς έχουμε περάσει μια περίοδο που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε. Η αϋπνία είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τον σύγχρονο άνθρωπο.

Περίπου το 25% των ενηλίκων πάσχουν από αϋπνίες, ενώ το ποσοστό εκείνων που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ φτάνει το 20%. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ότι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε οφείλεται στο ότι υπάρχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό μας, η οποία προκαλεί την ηρεμία και τη νύστα.

Το τσάι από κανέλα και μπανάνα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσετε την αϋπνία, ωστόσο μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα πάντα.

Μία έρευνα του Πανεπιστήμιου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης τονίζει «υπάρχουν αρκετές τροφές που μπορούν να καταπολεμήσουν την αϋπνία, με την καλύτερη δουλειά να φαίνεται να προέρχεται από ένα φρούτο». Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες έδωσαν στους εθελοντές ένα ποτήρι με χυμό κεράσι χωρίς ζάχαρη αλλά και άλλους χυμούς.

Αυτό είναι το πιο δυνατό και φυσικό υπνωτικό

Ο χυμός των κερασιών, όπως παρατήρησαν, αύξανε κατά μέσο όρο τη διάρκεια του ύπνου κατά 17 λεπτά. Κάποιοι εθελοντές μάλιστα κοιμήθηκαν αρκετές ώρες παραπάνω. Η επίδραση του χυμού των κερασιών στον ύπνο, οφείλεται πιθανόν στην υψηλή του περιεκτικότητα σε μελατονίνη, δηλαδή την ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου - αγρυπνίας στον άνθρωπο και στα άλλα θηλαστικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share