Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Κόλαφος ο Θοδωρής Αθερίδης για Πρωτοψάλτη: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα...»

«Είναι αμαρτία...»

21 Νοεμβρίου 2023 18:21
Κόλαφος ο Θοδωρής Αθερίδης για Πρωτοψάλτη: «Είναι για γέλια αυτό το πράγμα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κόλαφος ήταν ο Θοδωρής Αθερίδης για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από το τραγούδι «Άδωνις». Ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως είναι για γέλια αυτό το πράγμα.

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» και μίλησε με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το εν λόγω περιστατικό.

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Και συνέχισε: «Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό.

Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον».

«Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;», κατέληξε ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Για να μην τρελαθώ... θα διαγράψουμε τη λέξη "χοντρός" από το λεξιλόγιο;» - Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Video)

Τη δική του τοποθέτηση για την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρός» από το τραγούδι «Άδωνις» έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό». Ο παρουσιαστής αναρωτήθηκε αν η εν λόγω λέξη θα διαγραφεί από το λεξιλόγιο λόγω του body shaming.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Για να μην τρελαθώ. Το να λες ότι ο χοντρός είναι νευρικός, κακιασμένος κτλ είναι λάθος γιατί μπορεί να είναι κι ένας αδύνατος κακιασμένος. Η λέξη χοντρός θα διαγραφεί;

Όταν θέλουμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει περιττά κιλά, πώς θα το πούμε; Εμείς δώσαμε στη λέξη χοντρός μία αρνητική χροιά. Η πρόθεση κάνει τη λέξη. Λέω παλιά ότι είχα έναν φίλο πολύ παλιά που ήταν πολύ χοντρός, πώς θα το πω; Ήταν πολύ ευτραφής; Αφού είναι χοντρός.

Το να αποδώσω σε σένα και να σε προσβάλλω, προφανώς είναι κακό. Ο κ. Κραουνάκης και η κα Πρωτοψάλτη αναφέρθηκαν σε έναν που είναι χοντρός. Αποφασίσαμε να φύγει από το λεξιλόγιο; Τη διαγράφουμε ως λέξη;»

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share