Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Θυμάστε τον Στέφανο Ληναίο; Δείτε πως είναι στα 95 του ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Κρατιέται μια χαρά

11 Μαρτίου 2023 15:55
Θυμάστε τον Στέφανο Ληναίο; Δείτε πως είναι στα 95 του ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπήρξε ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και θεατρικός επιχειρηματίας στο ιστορικό θέατρο «Άλφα». Ο Στέφανος Ληναίος ήταν ένας από εκείνους που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στον χώρο της τέχνης. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η Έλια Καλλιγεράκη.

Εδώ και χρόνια είναι θεατρικό ζευγάρι και σύντροφοι στην ζωή με την επίσης γνωστή ηθοποιό Έλλη Φωτίου. Μετρούν πάνω από μισό αιώνα κοινής πορείας. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Μαργαρίτα-Κυριακή Μυτιληναίου και τον Γεώργιο-Αλέξανδρο Μυτιληναίο.

Πως είναι σήμερα ο Στέφανος Ληναίος;

Ο Στέφανος Ληναίος και η σύζυγός του έχουν αποτραβηχτεί από τον χώρο του θεάτρου, μάλιστα πρόσφατα παραχώρησαν την θεατρική τους στέγη, το θέατρο «Άλφα» στον ηθοποιό και θεατρικό επιχειρηματία Τάσο Ιορδανίδη.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε πρόσφατα τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου σε σπάνια δημόσια έξοδο.

Θυμάστε τον Στέφανο Ληναίο; Δείτε πως είναι στα 96 του ο γνωστός ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου

Θυμάστε την Όλγα Βασδέκη; Δείτε πως είναι στα 50 της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στίβου

Η Όλγα Βασδέκη είναι πρώην πρωταθλήτρια του στίβου στο αγώνισμα του τριπλούν. Είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αθλήτριες που έχει λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιάδες (1996, 2000, 2004) και έχει καταφέρει να προκριθεί σε ισάριθμους τελικούς στο τριπλούν γυναικών. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα η Νίκη Μπακογιάννη.

Ξεκίνησε την καριέρα της από το σύλλογο του Πανελληνίου και προπονητής της -αρχικά- ήταν ο αρραβωνιαστικός της Παναγιώτης Μαρκιανίδης. Από το 1995 και για αρκετά χρόνια προπονούνταν με το διακεκριμένο Έλληνα προπονητή των αλμάτων, Γιώργο Πομάσκι.

Η αρχή των διακρίσεων της έγινε το 1993, όταν πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή της επιτυχία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Μπρούνο Τζάουλι και την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας και στον κλειστό και στον ανοιχτό στίβο.

Το 1996, στον πρώτο τελικό τριπλούν, κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ την ίδια χρονιά στον κλειστό στίβο ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καθώς κατέκτησε την τρίτη θέση. Την επόμενη χρονιά, το 1997, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997 που έγινε στην Αθήνα. Ωστόσο, κατέκτησε την πρώτη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες 1997 στο Μπάρι.

Θυμάστε την Όλγα Βασδέκη; Δείτε πως είναι στα 50 της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στίβου

Το 1998 πήρε τη πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 1998 στη Βουδαπέστη και κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε εκείνη τη διοργάνωση με άλμα στα 14,55 μ. Επίσης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 1998 στη Λισαβόνα κατετάγη τέταρτη. Μάλιστα, την ίδια χρονιά, όντας πρωταθλήτρια Ευρώπης, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1998) στο Γιοχάνεσμπουργκ εκπροσωπώντας την ομάδα της μικτής Ευρώπης, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση με άλμα στα 14,64 μ., το οποίο ήταν πανελλήνιο ρεκόρ.

Την επόμενη χρονιά, το 1999, προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Σεβίλλη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με ένα άλμα στα 14,61 μ, προσεγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ (14,67 μ). Ήταν η πρώτη φορά που σε παγκόσμια διοργάνωση δύο Ελληνίδες ήταν στο βάθρο ενός αγωνίσματος: το χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε η Παρασκευή Τσιαμήτα με άλμα στα 14,88 μ, η οποία στον προκριματικό είχε σημειώσει επίδοση 15,07 μ.

Το 2000 —χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων— η Όλγα Βασδέκη αντιμετώπισε προβλήματα με τραυματισμούς. Ωστόσο, ταξίδεψε στο Σίδνεϋ και εκεί στον προκριματικό του αγωνίσματος με προσπάθεια στα 14,26 μ πέρασε στον τελικό, όπου και τελικά κατετάγη 7η με άλμα στα 14,15 μ.

Το 2001 και το 2002 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και δεν συμμετείχε στις μεγάλες διοργανώσεις. Το 2003, μία επίσης δύσκολη χρονιά, ταξίδεψε στο Παρίσι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2003, όπου στον προκριματικό του αγωνίσματος πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση του προκριματικού με 14,50 μ. Ωστόσο, στον τελικό περιορίστηκε στην 12η θέση με άλμα στα 14,08 μ.

Το 2004, η Όλγα Βασδέκη συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα και παρά το γεγονός ότι η επίδοση της εκείνη τη χρονιά ήταν μόλις 13,89 μ, στον προκριματικό με άλμα στα 14,54 μ, ήταν μία από τις 15 αθλήτριες που ξεπέρασαν το όριο των 14,50 μ. Στον τελικό με άλμα στα 14,34 μ κατέλαβε τελικώς την 12η θέση σε ένα τελικό όπου η όγδοη αθλήτρια είχε προσπάθεια στα 14,80 μ. Το 2005 δεν ήταν καλή χρονιά για την ίδια και το 2006 προσπάθησε πολύ να βρεθεί στο Γκέτεμποργκ αλλά τα προβλήματα την άφησαν πίσω. Το 2005 εγκατέλειψε την ενεργό δράση μετά από μία πλούσια αθλητική καριέρα.

Το 2005 εγκατέλειψε την ενεργό δράση μετά από μία πλούσια αθλητική καριέρα και αφιερώθηκε στην οικογένειά της. Δες την με την κόρη της .

Πως είναι σήμερα η Όλγα Βασδέκη

Θυμάστε την Όλγα Βασδέκη; Δείτε πως είναι στα 50 της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στίβουΘυμάστε την Όλγα Βασδέκη; Δείτε πως είναι στα 50 της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στίβου

 

Gossip

Ροή ειδήσεων

Share