Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Απλώνει σε αλουμινόχαρτο 10 φέτες μπέικον και τυλίγει κιμά - Θα πάθετε πλάκα

Δεν θα το πιστεύετε!

5 Απριλίου 2020 18:18
Απλώνει σε αλουμινόχαρτο 10 φέτες μπέικον και τυλίγει κιμά - Θα πάθετε πλάκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε μια ξεχωριστή και νόστιμη συνταγή που όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν. Δοκιμάστε γεμιστό ρολό από κιμά και κάντε εντύπωση στο τραπέζι!

Ο κιμάς μπορεί να μαγειρευτεί με πολλές παραλλαγές και κάποιες είναι εξαιρετικά γευστικές και ιδιαίτερες. Μην διστάσετε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε κάτι καινούριο, που να αφήνει πίσω τις παλιές κλασικές συνταγές. Δημιουργήστε κουλουράκια από κιμά και κάντε τα καλύτερα μπέργκερ ή επιλέξτε αυτήν την συνταγή παρακάτω για ρολό κιμά!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1⅓ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 6-8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 10-15 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

1. Ανακατέψτε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά.

2. Σε ένα μεσαίο ταψί απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και πιέστε το μείγμα με τον κιμά για να γίνει ένα λεπτό και επίπεδο. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω του τις φέτες από ζαμπόν, τυρί και στο κέντρο το σπανάκι.

3. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, τυλίξτε το ρολό κιμά για να πάρει το μορφή κυλίνδρου. Κλείστε τα πλαϊνά με κιμά για να μη βγει το περιεχόμενο κατά το ψήσιμο.

4. Απλώστε ξανά το αλουμινόχαρτο στο ταψί και καλύψτε όλη την επιφάνεια με φέτες από μπέικον. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω το ρολό κιμά και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τυλίξτε το ρολό μέχρι οι φέτες να καλύψουν ολόκληρο το ρολό.

5. Τυλίξτε το ρολό με το αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο έπειτα από 30 λεπτά για να ξεροψηθεί το μπέικον.

Παίρνει έτοιμη ζύμη και βάζει μέσα κιμά - Λίγα λεπτά μετά έφτιαξε αυτό που τρελαίνονται να τρώνε μικροί και μεγάλοι!

Παίρνει έτοιμη ζύμη και βάζει μέσα κιμά - Μέσα σε λίγα λεπτά έφτιαξε ό,τι πιο νόστιμο υπάρχει!

Εάν η οικογένειά σας λατρεύει τη πίτσα, αυτή η συνταγή θα ευχαριστήσει ακόμα και τον πιο παράξενο

Η συνταγή αυτή χρειάζεται ελάχιστα υλικά, βέβαια μπορείτε από εκεί και πέρα να προσθέσετε ότι θέλετε…

Θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία ζύμης για πίτσα ( ή μπορείτε να φτιάξετε και δική σας ζύμη αν έχετε αρκετό χρόνο)
225 γρ μοσχαρίσιο κιμά
2 κ.σ από μίγμα μπαχαρικών
3 κ.σ νερό
1 κούπα με μίγμα διαφόρων τυριών

Υλικά της επιλογής σας (ντομάτες, κρεμμύδια, σάλτσες…)

Τσιγαρίστε αρχικά τον κιμά μέχρι να ψηθεί αρκετά. Προσθέστε μπαχαρικά και λίγο νερό.

Βάλτε όλα τα υλικά πάνω στη ζύμη. Πρώτα τον κιμά, μετά το τυρί και από πάνω ότι άλλο θέλετε.

Τυλίξτε το!

Κόψτε το σε ροδέλες του ενός εκατοστού

Είστε έτοιμοι για ψήσιμο. Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά.

Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε από πάνω ότι άλλο θέλετε!

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share