Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Ρίχνει στον κιμά νιφάδες βρώμης - Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό!

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

2 Απριλίου 2020 16:18
Ρίχνει στον κιμά νιφάδες βρώμης - Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Athensmagazine.gr σας βρήκε την καλύτερη συνταγή για μπιφτέκια! Δοκιμάστε να ρίξετε στην ζύμη του κιμά νιφάδες βρώμης και θα δείτε πόσο διαφορετική θα είναι η γεύση τους!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή πολτοποιημένες
  • 6-8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 2 μικρές ντομάτες (αρκετά ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη)
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο, προκειμένου να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Κι επειδή διανύουμε περίοδο νηστείας, δείτε εδώ την κορυφαία συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια!

Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα - Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

μπιφτέκια με μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
  • Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  • Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.



Επίσης, αυτή είναι η πιο top συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες!

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share