Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο για μεσημεριανό! Θα τους ξετρελάνετε!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

23 Ιανουαρίου 2020 14:22
Φτιάξτε αυτά τα κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο για μεσημεριανό! Θα τους ξετρελάνετε!

Η ώρα του μεσημεριανού έχει έρθει και το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κανελόνια με σπανάκι, κοτόπουλο και πέστο, για να τους τρελάνετε όλους!

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτή την πολύ γρήγορη συνταγή, για ένα πιάτο, που... θα αδειάσει με το που το ακουμπήσετε στο τραπέζι, όπως με τις πίτες που μπορείτε να φτιάξετε χάρη στο μαγικό χυλό!

Υλικά:

20 κανελόνια
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
1 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. έτοιμη σάλτσα πέστο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ με πέστο:
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
αλάτι
λευκό πιπέρι
2 φλ. πέστο

Εκτέλεση

- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να ψηθούν για 2′-3′, σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 10′, να πιει όλα τα υγρά του.
- Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το πέστο και 1/2 φλ. κρέμα μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κανελόνια. 2. Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το σπανάκι με το σκόρδο για 2′, να μαραθεί ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στο σπανάκι, ανακατεύουμε και το κάνουμε στρώση σε πυρίμαχο, οβάλ σκεύος.
- Στρώνουμε τα κανελόνια σε σειρά. Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το πέστο. Απλώνουμε τη σάλτσα πέστο και καλύπτουμε με λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 25′ στους 180?C, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ περίπου, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

- Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το γάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα με το ρου (αλεύρι – βούτυρο) από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα λίγο ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πήξει, ανακατεύοντας τακτικά με το σύρμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Η προσθήκη αβγών και τυριού σε αυτή τη σάλτσα μάς δίνει τη σάλτσα μορνέ.
- Η μπεσαμέλ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, αρκεί να είναι πολύ καλά σκεπασμένη.

Απίστευτο! Φτιάξτε το τέλειο σπιτικό ψωμί με μπύρα!

Θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί; Το Athensmagazine.gr σας έχει μια τρομερή λύση, χρησιμοποιώντας μπύρα, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλές πεντανόστιμες συνταγές!

Φτιάξτε απλά, εύκολα και γρήγορα ένα υπέροχο σπιτικό ψωμί, έχοντας σαν συστατικό την μπύρα και δε θα σταματήσετε να θέλετε να το φτιάχνετε.

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτί μπίρα (330-350ml)
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

- Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την μπύρα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίστε το ανακάτεμα με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη θα είναι σχετικά κολλώδης.
- Ρίξτε το μείγμα σε αντικολλητική μακρόστενη φόρμα. Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε φέτες. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με βούτυρο, τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Ψωμί από… χρυσό! Ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1380 ευρώ!

Ψωμί από… χρυσό έφτιαξε ένας φούρναρης στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο Χουάν Μανουέλ Μορενο αποφάσισε να δημιουργήσει την πιο ακριβή φραντζόλα του κόσμου, η οποία ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1.380 ευρώ. Επίσης, δείτε μια γευστικότατη και απλή συνταγή για ψωμί πατάτας!

Η συνταγή του περιλαμβάνει: Ένα γραμμάρια χρυσού, ένα γραμμάριο ασημιού και τα υπόλοιπα όπως τα ξέρετε.

Ο ίδιος δηλώνει πως το «Χρυσό Ψωμί» απευθύνεται κυρίως στους πλούσιους, τονίζοντας πως τα πολύτιμά του υλικά είναι πολύ καλά διαλεγμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένο, επιλεγμένο κοινό.

Σύμφωνα με τον Μορένο, το πανάκριβο ψωμί του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς δέχεται συχνά παραγγελίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Κίνα αλλά και τη Ρωσία.

Τρομερό: Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!

Ανακατεύει και τηγανίζει 3 υλικά που υπάρχουν σε κάθε ψυγείο! Όταν αναποδογυρίσει το πιάτο θα μείνετε άφωνοι!

Το ψωμί γενικά δεν κρατάει πολύ, μετά από 1-2 μέρες γίνεται πέτρα. Αν δεν θέλετε να σπάσετε τα δόντια σας ή να το πετάξετε, υπάρχει ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και θα καταπλήξετε την οικογένεια σας… Δείτε άλλη μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

Θα χρειαστείτε:

-700 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο
-2 αβγά
-αλάτι και πιπέρι
-2/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
-1 1/4 φλιτζανιού ζεστό γάλα
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμα για το τηγάνι
-3 φέτες μαγειρεμένο ζαμπόν
-10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
-1 κ.σ. Ρίγανη
-1 μπάλα μοτσαρέλα σε φέτες

Οδηγίες:

Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τα αβγά, 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα και το γάλα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε τα υλικά για να φτιάξετε μια ζύμη.

Πάρτε την μισή ζύμη και απλώστε την σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι.

Βάλτε πάνω στην ζύμη το ζαμπόν, τα ντοματάκια, την ρίγανη, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Μετά απλώστε από πάνω την μοτσαρέλα και καλύψτε τα υλικά με την υπόλοιπη ζύμη. Μόλις τελειώσετε, γυρίστε την ζύμη ανάποδα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά.

Για να γυρίσετε την ζύμη, καλύψτε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο και γυρίστε το ανάποδα. Μπορείτε τώρα να ρίξετε την ζύμη μέσα στο τηγάνι και να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.

Συγχαρητήρια! Μπορείτε να πείτε περήφανα ότι εσείς φτιάξατε αυτό το νόστιμο πιάτο!

Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορα είδη ψωμιού. Με το μαύρο ψωμί η ζύμη θα βρει πιο χορταστική. Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο: με αυτό το φαγητό στο τραπέζι κανείς δεν θα σηκωθεί πεινασμένος!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share