Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψωμί πατάτας! Γευστικότατο και απλό!

Πεντανόστιμο!

17 Νοεμβρίου 2019 19:25
Ψωμί πατάτας! Γευστικότατο και απλό!

Αυτό το ψωμί πατάτας είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει και είναι επίσης ο πιο εύγευστος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις βραστές πατάτες.

Ψωμί με ζάχαρη! Το θυμάστε;

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι πατάτας βρασμένης
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Συναγερμός: Μην ξαναφάτε από αυτό το ψωμί του τοστ!

Συστατικά:

  1. Ανακατέψτε πατάτες, αυγά και βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αλάτι, τη μαγιά και το νερό και προσθέστε το αλεύρι. Ενσωματώστε στη ζύμη τα μίγμα με τις πατάτες.
  2. Γυρίστε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε καλά για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τέλος, βάλτε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ και ρίξτε λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια να γίνει γυαλιστερή. Καλύψτε με μια πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό σημείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C ή στους 200°C με αέρα. Γυρίστε τη ζύμη στο αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε ελαφρά για πέντε λεπτά. Βάλτε τη στο βουτυρωμένο μπολ και καλύψτε με πετσέτα, αφήστε τη σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 30 λεπτά).
  4. Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί στρογγυλό με λαδόκολλα και ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρις ότου το ψωμί να χρυσίσει.

Σημειώσεις

Αυτό το ψωμί είναι νόστιμο ζεστό με βούτυρο.

Φουλ του υδατάνθρακα: Ένα ψωμί γεμισμένο με ζυμαρικά!

Στην κατηγορία «υδατάνθρακες» το ψωμί και οι μακαρονάδες είναι δύο από τις αγαπημένες μας επιλογές. Ένα εστιατόριο στο Las Vegas αποφάσισε να συνδυάσει αυτά τα δύο και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα κάθε καλοφαγά!

Δείτε επίσης: Γιατί βάζουν το ψωμί σε χαρτοσακούλα; Ποιο το μυστικό;

Ένα από τα πιο ινσταγκραμικά πιάτα του εστιατορίου Amano Las Vegas ονομάζεται Fat Baby. Πρόκειται για μισή φρατζόλα ψωμί, την οποία αφού αδειάσουν από την ψίχα, τη γεμίζουν με τη μακαρονάδα που επιλέγει ο πελάτης. Κλασικά ζυμαρικά με κόκκινη ή λευκή σάλτσα ξεχυλίζουν το λαχταριστό φρυγανισμένο ψωμί, το οποίο στη συνέχεια γαρνίρεται με μια γερή δόση λιωμένου τυριού.

Η τιμή του αγγίζει τα $13 και οι χρήστες του Yelp φαίνεται να το λατρεύουν. Κάποιος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πιάτο «απίστευτο», ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι «πραγματικά δεν απογοητεύτηκε καθόλου».

Έβαλε σπαγγέτι σε μια φόρμα για μάφιν - Δείτε τι έφτιαξε!

Όταν ετοιμάζεις ένα επίσημο δείπνο, είναι φυσικό να θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Αυτό σημαίνει πως τα βασικά, ανακατεμένα σπαγγέτι με κεφτέδες δεν είναι στις επιλογές σου, σωστά;

Λάθος! Μεταμορφώνοντας αυτόν τον πανεύκολο καθημερινό συνδυασμό από μακαρόνια, όχι μόνο θα εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, αλλά θα δημιουργήσεις κάτι που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως finger-food όσο και ως κυρίως πιάτο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share