Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Γεμίζει μία φόρμα με γάλα, αυγά, λουκάνικο και… Όταν είδαμε το αποτέλεσμα, δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε!

Απίστευτο!

29 Δεκεμβρίου 2019 09:05
Γεμίζει μία φόρμα με γάλα, αυγά, λουκάνικο και… Όταν είδαμε το αποτέλεσμα, δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε!

Γεμίζει μία φόρμα με γάλα, αυγά, λουκάνικο και… Όταν είδαμε το αποτέλεσμα, δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε!

Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια, και μπορεί να γίνει ένα από τα πρώτα πιάτα στο γιορτινό τραπέζι σας!

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
Αλεύρι 1 φλιτζάνι
1 κουτ. μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
Λουκανικάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Βάλτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά, προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε τα υγρά συστατικά.

Τοποθετήστε τα κομμάτια από τα Λουκανικάκια στα κύπελλα.

Ψήνουμε για 8-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε με μουστάρδα, κέτσαπ, ή την αγαπημένη σας σάλτσα.

Απολαύστε το!

Αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα! (Video)

Αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα έφταιξε ο Κυριάκος Μελάς, την οποία μπορείτε κάλλιστα να φάτε μετά το γεμιστό χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γλάσο!

Υλικά:

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. (μισή κούπα) γάλα αμυγδάλου
  • 125 γρ. ανθόνερο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 100 γρ. καρύδια σπασμένα
  • 70 γρ. σοκολάτα τριμμένη ή τρούφα και 2 βανίλιες σκόνη

Εκτέλεση:

Λαχταριστή βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα!

Τα Χριστούγεννα σπάνε δίαιτες και πέφτουν "κορμιά" στο βωμό της ζάχαρης και των παραδοσιακών γλυκών. Την τιμητική τους έχουν φυσικά τα μελομακάρονα, οι δίπλες και οι κουραμπιέδες για τους οποίους το Athensmagazine.gr σας έδωσε την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.

Μην ξεχνάμε όμως και τη βασιλόπιτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους τον καθένα για ξεχωριστό λόγο. Οι μικροί περιμένουν πως και πως να δουν αν τους έτυχε το φλουρί και οι μεγάλοι για να βρουν ένα γλυκό στο σπίτι γυρνώντας από το ξέφρενο ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς.

Σας έχουμε λοιπόν μια συνταγή για μια διαφορετική βασιλόπιτα που θα ξετρελάνει όλους τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι:

Βασιλόπιτα με ξερά φρούτα

Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

100 γρ. σταφίδα
100 γρ. αποξηραμένα cranberries
100 γρ. δαμάσκηνα
20 γρ. κονιάκ
20 γρ. νερό
180 γρ. καστανή ζάχαρη
240 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά
200 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
10 γρ. βούτυρο και 20 γρ. αλεύρι για το φορμάρισμα

Εκτέλεση

1) Βάζουμε στο μούλτι τις σταφίδες, τα cranberries, τα δαμάσκηνα, το κονιάκ και το νερό και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

2) Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να χτυπηθούν με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

4) Προσθέτουμε το Φαρίν Απ, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.

5) Ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.

6) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε τη ζύμη.

7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, για 20 λεπτά στους 190oC και για άλλα 20 λεπτά στους 170oC. Δοκιμάστε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, βγάλτε το από τον φούρνο.

8) Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε άλλα 15 λεπτά σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share