Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Ταλιατέλες με μανιτάρια και ζαμπόν!

Λαχταριστές!

10 Φεβρουαρίου 2019 12:21
Ταλιατέλες με μανιτάρια και ζαμπόν!

Υπέροχες ταλιατέλες με τριών ειδών μανιτάρια και ζαμπον, βρασμένα όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με ζωμό λαχανικών μαζί με κρέμα βαλσάμικου που δίνει μια εξαιρετική ιδιαίτερη γεύση και που συνδυάζετε απόλυτα με τα μανιτάρια.

Μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό πιάτο που θα απολαύσετε σίγουρα όλοι εσείς οι λάτρεις των ζυμαρικών και των μανιταριών.

Υλικά συνταγής
80 ml ελαιόλαδο
300 γρ. μανιτάρια Porto Bello, κομμένα σε φέτες
500 γρ. μανιτάρια Champignon, κομμένα σε φέτες
250 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους κομμένα σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. ζαμπόν (χοιρινό ή γαλοπούλας) κομμένο σε λεπτές λωρίδες
70 ml κρέμα βαλσάμικου
3 κλαράκια δεντρολίβανο, μόνο τα φυλλαράκια του, ψιλοκομμένα
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1/2 κιλό ταλιατέλες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και τον αφήνετε μέχρι να κοχλάσει. Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε όλα τα μανιτάρια κομμένα στις φέτες και τα σοτάρετε για 2 λ. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για ακόμα 4 λ. Τέλος ρίχνετε και το ζαμπόν και σοτάρετε για 1 λ επιπλέον.
Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη κρέμα βαλσάμικου, το δεντρολίβανο, το βραστό ζωμό λαχανικών, αλάτι πιπέρι και τις ταλιατέλες και τα αφήνετε να βράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να διαχωριστούν μεταξύ τους οι ταλιατέλες.
Όταν οι ταλιατέλες αποροφήσουν όλο το ζωμό (αν τις θέλετε πιο πολύ βρασμένες προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, βραστό νερό μέχρι να βράσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρετε το φαγητό σας αμέσως πασπαλισμένο, προαιρετικά, με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share