Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Shake it - Moet & Chandon bar, Bar bar, Tobar, Grand Dame, Galaxy bar

3 Ιουνίου 2010
Shake it - Moet & Chandon bar, Bar bar, Tobar, Grand Dame, Galaxy bar

«Ouzo? It's Moet for me!» Όταν οι Times προτείνουν σαμπάνια στην Πλατεία Κοτζιά, τότε πρώτον, κακώς δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα και, δεύτερον, ξέρουμε πως η ακόλουθη πρόταση είναι για... γερά γούστα! Twelfth Night από τα χέρια του. Νίκου Απόστολά στο Moet & Chandon Bar του Baby Grand

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το κέντρο της Αθήνας και κατευθυνθούμε προς παραθαλάσσια στέκια (μπήκε άλλωστε η άνοιξη), κάνουμε μια στάση στην Πλατεία Κοτζιά. Ο λόγος θα είναι πιο... Sex & The City από ποτέ! Ανεβαίνουμε στον πρώτο όροφο του funky 5* ξενοδοχείου Classical Baby Grand, όπου συναντάμε το ντιζαϊνάτο Moet & Chandon Bar. Καθόμαστε σε Chesterfield καναπέδες ή Lazy Boy πολυθρόνες και τις αποχωριζόμαστε μόνο για να προσεγγίσουμε το bar περπατώντας πάνω σε pony skin χαλιά. Εκεί συναντάμε τον Νίκο Αποστολά, τον άριστα εκπαιδευμένο bartender (όλα εδώ κινούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που έχει ορίσει η Moet & Chandon) και του ζητάμε ένα cocktail με φρούτα εποχής. Ωστόσο, οι μυημένοι και όσοι θέλετε να δείξετε ότι ξέρετε (πού πατάτε και) πού βρίσκεστε, θα ζητήσετε ένα «υποβρύχιο»! Η διαφορά του, που θα ξαφνιάσει εσάς κι όσους σας δουν να το ζητάτε, είναι το ότι η βανίλια δεν «καταδύεται» σε νερό, αλλά σε flute ποτήρια γεμάτα σαμπάνια.

Twelfth Night

Συστατικά:
Grand Marnier
ζάχαρη
σαμπάνια

φέτες πορτοκαλιού μαριναρισμένες σε Grand Marnier

Champagne spots

Από την Καμπανία στην Αθήνα μέσω... φυσαλίδων! Αυτόν το μήνα το Athens Magazine γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης και την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Σηκώστε, λοιπόν, κι εσείς ψηλά τα flute ποτήρια και απολαύστε τη σαμπάνια σας στα καλύτερα champagne bars.

The place: Bar bar (Pentelikon, Δηληγιάννη 66, Κεφαλάρι, τηλ. 210 6230650)
The choice: Ο sommelier του Bar bar, Ηλίας Αναπλιώτης, προτείνει French 75 με τζιν από απόσταγμα σταφυλιών, σαμπάνια, χυμό λεμονιού και σιρόπι ζάχαρης.

The price: €20

The place: Tobar (Athenaeum Intercontinental, Λ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9206000)
The choice: Ο food manager του ξενοδοχείου, Απόστολος Παπατόλιος, ξεχωρίζει το Crystalline με σαμπάνια και creme de menthe.

The price: €18

The place: Grand Dame (Περσεφόνης 23, Γκάζι, τηλ. 210 3416412)
The Choice: Diamond Ring από τον Γιάννη Αλεξόπουλο με σαμπάνια και φύλλα χρυσού.

The price: €15

The place: Galaxy Bar (Athens Hilton, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7281000)
The choice: Lush από το Γιάννη Τσίρο με Veuve Clicquot, Smirnoff Red, Chambord Black Raspberry και Red Currant για τη γαρνιτούρα.

The price: €23

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ
The place:
Moet & Chandon Bar (Classical Baby Grand, 1ος όροφος, Αθηνάς 65 & Λυκούργου, Αθήνα, τηλ. 210 3250900)
The choice: Twelfth Night champagne από τοn Νίκο Αποστολά. (Το υποβρύχιο σαμπάνιας δίνεται ως καλωσόρισμα σε events, χωρίς επιπλέον κόστος. Ωστόσο, μπορείτε να το ζητήσετε ανά πάσα στιγμή, αν και δεν υπάρχει στον κατάλογο).

The price: €22

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share