Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Το Ηράκλειο Κρήτης μία από τις πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο!

26 Οκτωβρίου 2011
Το Ηράκλειο Κρήτης μία από τις πιο έξυπνες πόλεις στον κόσμο!

Ο οργανισμός Intelligent Communities Forum (ICF) με έδρα τη Νέα Υόρκη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις 21 «πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου» για το 2011 το Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, το Ηράκλειο ήταν μόλις μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις στη λίστα.

Η ανακοίνωση της φετινής λίστας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (21/10) από το συνιδρυτή του ICF Λουί Ζακαρίλα στο Αϊντχόβεν, ενώ η αξιολόγηση έγινε με βάση την ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Μεταξύ των πόλεων που τιμήθηκαν, μόνο 4 προέρχονται από την Ευρώπη. Κατά τ' άλλα, 10 προέρχονται από τη Β. Αμερική, 3 από τη Λατινική Αμερική και 4 από την Ασία.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις που πλαισιώνουν το Ηράκλειο στη λίστα είναι η Φρανκφούρτη, η Βαρκελώνη και το Ούλου της Φινλανδίας. Γενικότερα, τη λίστα συμπληρώνουν
το Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, το Όστιν του Τέξας, η περιοχή Κολούμπους του Οχάιο, η Ντακότα στη Μινεσότα, το Ντάνβιλ της Βιρτζίνια, το Ρίβερσαϊντ στην Καλιφόρνια, το Σεντ Τζον (Καναδάς), το Κεμπέκ, το Γουίνιπεγκ και το Στράντφορντ στο Οντάριο.

Τέλος, οι υπόλοιπες τρεις πόλεις που διακρίθηκαν είναι το Ντουράνγκο στο Μεξικό, η Κοριτίμπα στη Βραζιλία και το Τούξτλα Γκουτιέρεζ στο Μεξικό.

Πηγή:cosmo.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share