Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Έβαλε σε μια σακούλα μια φέτα ψωμί και μαρούλι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Απίστευτο!

5 Ιουνίου 2020 19:02
Έβαλε σε μια σακούλα μια φέτα ψωμί και μαρούλι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Το ψωμί είναι ένα τρόφιμο που υπάρχει πάντα στο σπίτι μας, μήπως όμως μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όχι μόνο ως προς την κατανάλωση του σαν τρόφιμο;

Μπορεί ένα τόσο απλό και καθημερινό υλικό να κρύβει μυστικά; Κι όμως, μπορεί! Ας αρχίσουμε από το σημαντικότερο μυστικό που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και θεωρούσαμε ακατόρθωτο. Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας και πάλι φρέσκο σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο; Δείτε εδώ το μαγικό κόλπο. Πώς μπορεί όμως να σώσει λίγο ψωμί τις σαλάτες μας;

Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι έχουν την τάση να μαυρίζουν και να σαπίζουν εύκολα αποβάλλοντας την περιττή για εκείνα υγρασία. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί με μία μόλις φέτα ψωμί. Ναι, μην σας φαίνεται περίεργο, κι όμως μπορεί!

Την επόμενη φορά που θα προμηθευτείτε μαρούλι για τις αγαπημένες σας σαλάτες, καθαρίστε το και βάλτε το μαζί με μια φέτα ψωμί σε μια σακούλα και αποθηκεύεστε το στο ψυγείο σας. Θα δείτε πως σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές το μαρούλι σας θα παραμείνει φρέσκο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Μήπως τόσο καιρό κόβετε το ψωμί σας λάθος;

Είναι πολλές οι κινήσεις που τόσο καιρό κάναμε λάθος και δεν το γνωρίζαμε. Μια εξ αυτών και το κόψιμο του ψωμιού. Ναι, όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται μια τόσο απλή κίνηση μπορεί να γίνει λάθος.

Πιο συγκεκριμένα, εάν και εσύ, όπως και εμείς, κόβεις το μοσχομυριστό σου φρατζολάκι ακουμπώντας το φλατ σε μια επιφάνεια κοπής, είσαι λάθος, καθώς έτσι είναι πολύ πιο δύσκολο να κόψεις όμοιες φέτες και το ψωμί συχνά γίνεται χίλια κομμάτια.

Η σεφ, Σάρα Τζάμπελ, μάς υπέδειξε τον σωστό τρόπο λέγοντας σε πρόσφατη διαδικτυακή της συνέντευξη: “Ο καλύτερος τρόπος για να κόψετε παρεμφερείς φέτες και να διατηρήσετε το σχήμα του ψωμιού, που έχει την τάση να θρυμματίζεται, είναι να το γυρίσετε στο πλάι και ύστερα να το κόψετε -καθαρές κινήσεις, μόνο μερικές προς τα πίσω και προς τα μπροστά, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση μπορείτε”. Και αφού μάθαμε το μυστικό για το σωστό κόψιμο του ψωμιού ας ρίξουμε μια ματιά και στο μυστικό που θα κάνει το μπαγιάτικο ψωμί μας και πάλι ολόφρεσκο!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share