Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αν αγοράζετε ψωμί από το σούπερ μάρκετ σταματήστε το - Θα σας σοκάρει ο λόγος

Το γνωρίζατε;

3 Μαΐου 2020 20:40
Αν αγοράζετε ψωμί από το σούπερ μάρκετ σταματήστε το - Θα σας σοκάρει ο λόγος

Υπάρχουν κάποια τρόφιμα που απαγορεύεται να αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, και ένα από αυτά φαίνεται να είναι το ψωμί.

Το ψωμί του σούπερ μάρκετ ψήνεται από χημικώς επεξεργασμένο λευκό αλεύρι (π.χ. με υπεροξείδιο του βενζολίου, που χρησιμοποιείται επίσης για να γίνονται εκρήξεις σε ταινίες). Τέτοιο αλεύρι μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο και είναι ασφαλές από έντομα, αλλά δεν έχει καμία πραγματική χρησιμότητα.

Η ζύμη του ψωμιού περιέχει επίσης ενισχυτικά ζύμης, βελτιωτικά γεύσης, επιφανειοδραστικές ουσίες, κλπ. Όλα αυτά τα πρόσθετα βελτιώνουν την ποιότητα της ζύμης και παρατείνουν το «ανάλωση κατά προτίμηση πριν» την ημερομηνία, αλλά ο οργανισμός τα έχει πραγματικά ανάγκη;

Αγοράστε το ψωμί σας σε μικρά αρτοποιεία, όπου μπορείτε να ζητήσετε όλα τα σχετικά στοιχεία με τη διαδικασία παρασκευής, ή φτιάξτε το δικό σας με 3 μόνο υλικά.

Συνδυάστε τα μπιφτέκια με μαύρο ψωμί - Σύμμαχος για την υγεία

Μπορεί να έχουμε αναφέρει πολλούς συνδυασμούς τροφίμων που βλάπτουν την υγεία, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι τόσοι που μπορούν να την ενισχύσουν. Πώς μπορείτε να φάτε μπιφτέκια υγιεινά;

Ένας από αυτούς είναι και τα μπιφτέκια με μαύρο ψωμί, αφού μπορείτε να προσλάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Συνεπώς, αντί να τρώτε μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, που μόνο κακό κάνουν, επιλέξτε αυτό τον υγιεινό τρόπο.

Συνοδεύεστε τα μπιφτέκια σας και τα κρεατικά σας με φυτικές ίνες που θα βρείτε στα φρέσκα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Με αυτόν το συνδυασμό θα μειώσετε την κακή χοληστερίνη.

Βάζετε δυόσμο στα μπιφτέκια σας; Να γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε!

Μπορεί θεωρητικά να είναι από τα πιο απλά γεύματα που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένας... ερασιτέχνης. Έχουν όμως κι αυτά τα μικρά τους μυστικά και κάποια λάθη που θα πρέπει να αποφύγουμε. Δείτε εδώ για ποιο λόγο να μην ξαναβάλετε τριμμένη ντομάτα στα μπιφτέκια σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που συνηθίζουν εκτός από μπαχαρικά στα μπιφτέκια τους να βάζουν και μυρωδικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό. Αυτό όμως είναι ένα μέγιστο λάθος που μπορείτε να κάνετε! Ο λόγος;

Αν θέλετε να διατηρήσετε την κουζίνα και τη μαγειρική σας παραδοσιακή τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως τέτοιου είδους μυρωδικά κανονικά χρησιμοποιούνται στους κεφτέδες, μια "παραλλαγή" των μπιφτεκιών σε μια πιο... βαριά εκδοχή τους με περισσότερα μπαχαρικά και κυρίως περισσότερο... λάδι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share