Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το μυστικό που θα κάνει το μπαγιάτικο ψωμί σας να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο

Δοκιμάστε το!

2 Ιουνίου 2020 09:08
Το μυστικό που θα κάνει το μπαγιάτικο ψωμί σας να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο

Το ψωμί είναι ένα υλικό με μικρή διάρκεια ζωής, όμως με μερικά μικρά μυστικά όχι μόνο μπορείς να το διατηρήσεις αλλά και να το επαναφέρεις στην αρχική του μορφή και να φαίνεται σαν μόλις να βγήκε από το φούρνο. Το Athensmagazine.gr, σήμερα, θα σου δείξει αυτό ακριβώς, τον τρόπο για να κάνεις το ψωμί σου και πάλι ολόφρεσκο. Πριν δούμε όμως αυτό το μικρό μυστικό, ρίξτε μια ματιά στο κόλπο με το φούρνο μικροκυμάτων και τι αποτελέσματα έχει στο ψωμί σας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και απολαύστε το φρέσκο ψωμί σας:

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150°C.
  • Άνοιξε την βρύση και βάλε από κάτω το ψωμί για να το βρέξεις. Το νερό, όταν θερμανθεί, θα γίνει ατμός που θα ενυδατώσει ξανά το ψωμί από μέσα. Σιγουρέψου ότι θα βρέξεις την κρούστα.
  • Βάλε το ψωμί σε μια σχάρα στον φούρνο και ψήσε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια πιάσε με το χέρι σου για να δεις την διαφορά. Μπορεί να χρειαστεί έως 15 λεπτά για να επανέλθει το ψωμί καθώς εξαρτάται από το νερό που έχει απορροφήσει.
  • Όταν η κρούστα του ψωμιού γίνει πάλι τραγανή και το εσωτερικό μέρος μαλακό, τότε είναι έτοιμο. Μετάφερέ το στον πάγκο σου και κάλυψέ το με μια πετσέτα για λίγα λεπτά ώστε να κρατήσει τον ατμό περισσότερο.
  • Κόψε το ψωμί σε φέτες και απόλαυσέ το!

Κλείνει μέσα σε ένα σακουλάκι ψωμί του τοστ και σέλερι - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Το ψωμί του τοστ είναι ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι, δυστυχώς όμως είναι και ένα υλικό που χαλάει ιδιαίτερα εύκολα με το πιο συνηθισμένο φαινόμενο να σκληρύνει ή να εμφανίσει μούχλα. Σε περίπτωση που το ψωμί σας σκληρύνει, δείτε εδώ πως θα το σώσετε με τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων.

Μια μητέρα βρήκε το απόλυτο τρικ για να διατηρήσει το ψωμί του τοστ φρέσκο και αναλλοίωτο. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε μια σελίδα στο Facebook, το «So yummy», βλέπουμε την γυναίκα να βάζει μέσα στο σακουλάκι με το ψωμί του τοστ ένα κομμάτι σέλερι. Μήπως να το δοκιμάσετε κι εσείς την επόμενη φορά;

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά μυστικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μυστικό για να διατηρήσεις το ψωμί φρέσκο για καιρό

Όλοι αυτό τον καιρό προσπαθούμε να κάνουμε λίγες μετακινήσεις εκτός σπιτιού λόγω του ιού, όμως τι γίνεται με τα απαραίτητα τρόφιμα που όλοι θέλουμε καθημερινά;

Εμείς σας προτείνουμε καθημερινά συνταγές ψωμιού έτσι ώστε να το φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι, όμως γίνεται να το κρατήσουμε φρέσκο για μέρες;

Το κακό με το ψωμί είναι ότι ποτέ δεν καταφέρνεις να το φας ολόκληρο μέσα σε μία μέρα , με αποτέλεσμα την επόμενη να έχει πια αρχίσει να χαλάει. Η λύση δεν είναι να φας περισσότερο ψωμί, αλλά να ακολουθήσεις το παρακάτω πολύ εύκολο tip.

Να τι πρέπει να κάνεις:

1. Την ημέρα που θα αγοράσεις το ψωμί, αφού καταναλώσεις όσο θέλεις, κόψε το υπόλοιπο σε φέτες, προκειμένου να το βάλεις στην κατάψυξη. Εάν στο συρτάρι της κουζίνας σου δεν κρύβεις κανένα αλυσοπρίονο, θα σε συμβουλεύαμε να μην το καταψύξεις ολόκληρο.

2. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τοποθέτησε πάνω τις φέτες (σε μία σειρά, όχι τη μία πάνω στην άλλη) και βάλ’το στον καταψύκτη.

3. Μόλις παγώσουν πλήρως, τοποθέτησέ τες σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς.

4. Την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείς ένα σάντουιτς ή θα θέλεις να κάνεις βούτες στη σαλάτα σου, βγάλε όσες φέτες χρειάζεσαι και είτε άφησέ τες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθέτησέ τες σε μία σχάρα στο φούρνο για να ψηθούν. Η υφή του ψωμιού θα είναι κατά 95% το ίδιο καλή με όταν το αγόρασες και σαφώς πολύ καλύτερη από τη φρατζόλα της δεύτερης ημέρας. Το “κατεψυγμένο αυτό ψωμί” μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και πεντανόστιμο για τουλάχιστον έξι μήνες. Τέλειο;

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share