Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το εύκολο και αφράτo ψωμί που γίνεται στην καταρόλα

Γρήγορο μέσα σε λίγα λεπτά

31 Μαρτίου 2020 08:09
Το εύκολο και αφράτo ψωμί που γίνεται στην καταρόλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα το πιο αφράτο και τραγανό ψωμί με την μόνη διαφορά πως αντί για φούρνο θα το βάλετε στην κατσαρόλα!

Μπορεί να μην έχετε ξανακούσει τέτοια συνταγή και να έχετε φάει ψωμί από τον φούρνο της γειτονιάς αλλά τώρα αυτήν την περίοδο πολλοί έχουν αρχίσει να φτιάχνουν το δικό τους ψωμί στο σπίτι με αγνά υλικά. Και τι καλύτερο αν μπορείς να το έχεις και γρήγορα μέσα σε μια κατσαρόλα;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει το ψωμί. Είναι μία τροφή τόσο σημαντική και θεμελιώδης όσο και το νερό. Για αυτό καλύτερα να μάθουμε να το φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι.

Αν πάλι θέλετε να δείτε άλλη συνταγή ψωμιού σας έχουμε μια ακόμα πολύ πρωτότυπη!

Δείτε όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Εύκολο ψωμί στο σπίτι χωρίς μαγιά και αλεύρι που δεν παχαίνει

Σας βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για σπιτικό ψωμί που όμως δεν έχει καθόλου μαγιά και αλεύρι μέσα! Θεωρείται αρκετά πιο υγιεινό και όλοι μας μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας αυτές τις μέρες!

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο ανάμεικτα
  • 1/2 φλ. λιναρόσπορο και σπόρους chia ανάμεικτα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1 ½ φ.λ νιφάδες βρώμης ολόκληρες χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γλ. αλάτι (ανθός)
  • 1 κ.σ. μέλι η πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. νερό περίπου

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά και χωρίς ζύμωμα, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κανάτα.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ακόμα ώστε να μπορείτε να ανακατέψετε καλά τα υλικά.
  • Λαδώνουμε μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μίγμα. Ισιώσουμε με κουτάλι την επιφάνεια του. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο να βραχούν τα υλικά καλά, να μουλιάσουν το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι και μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε το ψωμί για περίπου 20 να σταθεροποιηθεί.
  • Το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή να μην διαλυθεί και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 30′.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει τελείως όπως όλα τα ψωμιά.

Extra tip

Αν η φόρμα με το ψωμί έμεινε όλη νύχτα στο ψυγείο, πρέπει να την αφήσετε στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share