Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Αυτός ο ελέφαντας εντόπισε μια λιχουδιά σε ένα κλαδί - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!

Απίστευτο!

19 Μαρτίου 2020 10:09
Αυτός ο ελέφαντας εντόπισε μια λιχουδιά σε ένα κλαδί - Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει άφωνους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ελέφαντες ανά τον κόσμο φημίζονται για τη μνήμη τους, ίσως όμως μετά από αυτό το περιστατικό να αρχίσουν να φημίζονται και για την ευφυΐα τους.

Αυτός ο ελέφαντας ζούσε σε ένα ζωολογικό κήπο και ήταν πολύ λαίμαργος, έτσι μια μέρα εντόπισε στην άκρη ενός κλαδιού μια λιχουδιά που δεν υπήρχε πιθανότητα να την αφήσει να πάει χαμένη!

Το ύψος όμως του συγκεκριμένου κλαδιού ήταν μεγαλύτερο από αυτό που ο νεαρός ελέφαντας μπορούσε να φτάσει. Και ενώ το αναμενόμενο ήταν να τα παρατήσει, έκπληκτοι οι ερευνητές είδαν τον ελέφαντα να πηγαίνει στην άκρη του κλουβιού του όπου είχε εντοπίσει ένα κουτί.

Ο έξυπνος ελέφαντας έσυρε με τα πόδια του το κουτί, μέχρι να το φτάσει στο σημείο που βρισκόταν το κλαδί. Στη συνέχεια, πάτησε με τα μπροστινά του πόδια πάνω στο κουτί καταφέρνοντας έτσι να φτάσει την πολυπόθητη λιχουδιά!

Το περιστατικό περιέγραψε μια από τους ερευνητές, λέγοντας: «Σε μια πράξη ξαφνικής έκλαμψης, ο ελέφαντας κατευθύνθηκε προς το κουτί, το έσπρωξε μέχρι το ακριβές σημείο κάτω από το φρούτο και πάτησε πάνω του ώστε να αρπάξει το φαγητό του με μια γρήγορη κίνηση». «Δεν μπορούμε να “μπούμε” στο κεφάλι τους, αλλά το γεγονός ότι άμεσα κατευθύνθηκε προς το κουτί, κρίνεται ως μια προσχεδιασμένη πράξη».

Η ερευνήτρια πρόσθεσε πως η διορατικότητα αυτή από μέρους του ελέφαντα που καταγράφηκε με το συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι τα παχύδερμα μπορούν να σκεφτούν λύσεις για διάφορες καταστάσεις.

Δείτε το βίντεο από το εκπληκτικό σκηνικό:

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ελέφαντας μας εκπλήσσει, δείτε εδώ τι έκανε ένας ελέφαντας όταν ο ζωολογικός κήπος γέμισε χιόνι!

Εξαγριωμένος ελέφαντας σε κατάσταση αμόκ ορμάει σε αγρότη με... τη συνέχεια να σοκάρει - Σκληρές εικόνες (Video)

Οι χωρικοί στην ινδική πόλη Τουμουκαρού έγιναν μάρτυρες ενός ανατριχιαστικού περιστατικού. Ένας ελέφαντας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε εναντίον ενός 70χρονου αγρότη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελέφαντας εμφανίζεται να κατευθύνεται με ταχύτητα προς ένα σπίτι, όταν εντοπίζει έναν άντρα και του επιτίθεται με μανία. Επίσης, δείτε τη στιγμή που λιοντάρι ορμάει σε ένα μωρό ελέφαντα, με την αντίδραση της μητέρας του θα σας κάνει να ανατριχιάσετε…

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγρότης, που αναγνωρίστηκε μόνο ως Γκοβίντα του χωριού Κολιχάλι, έχασε και τα δυο του πόδια στο περιστατικό και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή βίαιες εικόνες:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share