Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Είχαν δεμένο αυτόν τον ελέφαντα και τον κακοποιούσαν για όλη του την ζωή - Μια μέρα όμως...

Τι συνέβη;

18 Μαρτίου 2020 13:54
Είχαν δεμένο αυτόν τον ελέφαντα και τον κακοποιούσαν για όλη του την ζωή - Μια μέρα όμως...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για χρόνια είχαν αιχμάλωτη αυτή την ελεφαντίνα, την Σάο Νοι, στην Ταϊλάνδη μαζί με άλλους ελέφαντες. Έγινε όμως μια μέρα κάτι που δεν φαντάζεστε.

Όταν οι διασώστες από το καταφύγιο Boon Lott’s Elephant Sanctuary (BLES) έπεισαν επιτέλους τον ιδιοκτήτη να ελευθερώσει την φίλη της, την Σοντάγια, η Σάο Νοι την είδε να περπατάει ελεύθερη και να την αφήνει πίσω. Να σημειώσουμε ΄το οι ελέφαντες έχουν τρομερή υναίσθηση, και μάλιστα είναι τα μόνα ζώα που έχουν γιαγιά, όπως θα διαβάσετε εδώ.

Οι εθελοντές του BLES άρχισαν να οργανώνουν ένα πλάνο για να σώσουν την ταλαιπωρημένη και κακοποιημένη Σάο Νοι. Με την βοήθεια δωρεών κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετά χρήματα για να την ελευθερώσουν και την έβαλαν σε ένα φορτηγό για το καταφύγιο.

Η Σάο Νοι βγήκε ήρεμα από το απαίσιο μέρος όπου κρατούνταν και μεταφέρθηκε στο φορτηγάκι που περίμενε έξω.

Ήταν τόσο αδύνατη και εύθραυστη που χρειάστηκε να βάλουν μαξιλάρια στην καρότσα για να μην τραυματιστεί κατά την μεταφορά.

Η Σάο Νοι σύντομα ξανασυναντήθηκε με την φίλη της στο καταφύγιο. Είναι και οι δύο πανευτυχείς που ζουν τις μέρες τους ελεύθερες στο BLES.

Λιοντάρι ορμάει σε ένα μωρό ελέφαντα - Η αντίδραση της μητέρας του θα σας κάνει να ανατριχιάσετε… (Video)

Αυτή είναι η στιγμή που μία μαμά ελέφαντας υπερασπίστηκε μωρό της ενάντια στην απειλή ενός λιονταριού. Επίσης ένα βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ και θα σας συγκλονίσει, είναι όταν εννέα λέαινες όρμηξαν να σκοτώσουν τον αρχηγό της αγέλης, ένα γέρικο λιοντάρι!

Το βίντεο δείχνει ένα λιοντάρι να παρατηρεί την μητέρα και το μωρό της να περπατάνε πριν κάνει την κίνησή του. Ξαφνικά, το αιλουροειδές τρέχει προς το μωρό, το οποίο κάθεται δίπλα στην μητέρα του. H μαμά βλέπει το λιοντάρι να πλησιάζει με γρήγορη ταχύτητα και του επιτίθεται για να προστατέψει το μικρό της. Το λιοντάρι φαίνεται να τρέχει για να ξεφύγει ενώ η μητέρα κατευθύνει το μικρό της σε ένα ασφαλέστερο μέρος.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share