Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Απίστευτο: Τυφλός Ιάπωνας έκανε το διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού

Απίστευτος τύπος...

20 Απριλίου 2019 12:21
Απίστευτο: Τυφλός Ιάπωνας έκανε το διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού

Ιστορία έγραψε ένας Ιάπωνας ιστιοπλόος, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος με απώλεια όρασης που πραγματοποίησε τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις του ιστιοφόρου του.

Ο 52χρονος ιστιοπλόος Μιτσουχίρο Ιουαμότο κατέπλευσε το πρωΐ στο λιμανι της Φουκουσίμα με το 12μετρο ιστιοφόρο του, δύο μήνες μετά τον απόπλου του από την Καλιφόρνια. «Είμαι πλέον σπίτι μου. Ευχαριστώ», δήλωσε πανευτυχής μετά την ολοκλήρωση των 14.000 χλμ ταξιδιού του, μιλώντας στο πρακτορείο Kyodo, το οποίο επισημαίνει πως είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος με απώλεια όρασης πραγματοποιεί αυτόν τον άθλο.

Ο Ιουαμότο, που είναι κάτοικος του Σαν Ντιέγκο, ξεκίνησε από την αμερικανική πόλη στις 24 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενος από τον Νταγκ Σμιθ, τον πλοηγό του που τον βοηθούσε δίνοντάς του προφορικά πληροφορίες για το ταξίδι, όπως για την διεύθυνση των ανέμων. Επρόκειτο για το δεύτερο εγχείρημα του τυφλού ιστιοπλόου να πραγματοποιήσει τον διάπλου του Ειρηνικού, καθώς η πρώτη του απόπειρα πριν έξι χρόνια ήταν σύντομη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διότι το ιστιοπλοϊκό του σκάφος βυθίσθηκε έπειτα από σύγκρουσή του με μία φάλαινα.

Ο θαρραλέος Ιάπωνας ιστιοπλόος, που έχασε το φως του σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε τον διάπλου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κυρίως για να στηρίξει τις ιατρικές προσπάθειες για την πρόληψη ασθενειών που προκαλούν τύφλωση, όπως δημοσίευσε και ο ίδιος στο Ιντερνέτ.

Αδιανόητο: Άφησε τον σκύλο της να πνιγεί σε πισίνα επειδή τραβούσε βίντεο!

Αδιανόητο: Άφησε τον σκύλο της να πνιγεί σε πισίνα επειδή τραβούσε βίντεο!

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από το Pet shop στο οποίο βρισκόταν η πισίνα εξάσκησης των κατοικιδίων, φαίνεται η ιδιοκτήτρια του άτυχου σκυλιού να το τοποθετεί μέσα στο νερό και αμέσως να φεύγεις για να τραβήξει βίντεο!

Tο σκυλί από την πρώτη στιγμή αδυνατεί να κρατηθεί στην επιφάνεια, προσπαθώντας εναγωνίως να πάρει ανάσα χωρίς όμως κανείς να αντιληφθεί έγκαιρα ότι οι σπασμωδικές κινήσεις του.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του σκύλου δεν φαίνεται να καταλαβαίνει οτι ο σκύλος της πνίγεται.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share