Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά... και το σκύλο σας!

28 Φεβρουαρίου 2018 14:20
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά... και το σκύλο σας!

Το κάπνισμα έχει χαρακτηρισθεί ως μια από τις πιο επικίνδυνες συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου. Οι επιπτώσεις του επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο τον καπνιστή αλλά και τους γύρω του.

Καρκίνος, προβλήματα στις αρτηρίες, παθήσεις των πνευμόνων και πόσα ακόμη... Ας μη μιλήσουμε για τη δυσάρεστη μυρωδιά και την αίσθηση βρωμιάς που προκαλεί. Γι’ αυτό, άλλωστε, και γίνεται μεγάλος αγώνας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.


Η πιο σημαντική πτυχή του καπνίσματος είναι το παθητικό κάπνισμα που επιβαρύνει το περιβάλλον του καπνιστή σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όταν γίνεται λόγος για τις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος το ενδιαφέρον εστιάζεται στα παιδιά και σε ευαίσθητες ομάδες όπως οι ασθενείς, οι εγκυμονούσες αλλά και οι ηλικιωμένοι. Βέβαια, πάντα ξεχνάμε να αναφερθούμε σε κάποια άλλα αθώα θύματα... τους σκύλους!
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η συνήθειά μας αυτή επηρεάζει αφάνταστα τα τετράποδα φιλαράκια μας και τους προκαλεί διάφορα προβλήματα. Επιβαρύνει τις καρδιακές και αναπνευστικές λειτουργίες και, κατά συνέπεια, την ομαλή λειτουργία του οργανισμού τους. Για να μην παραλείψουμε τη δυσάρεστη μυρωδιά. Το τρίχωμα του σκύλου μας απορροφά τον καπνό με αποτέλεσμα να μυρίζει σαν ένα γεμάτο σταχτοδοχείο. Πόσο άδικο.. να μυρίζει τόσο άσχημα το φιλαράκι μας, να δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή, κάποια στιγμή να αρρωστήσει, εξαιτίας του δικού μας εθισμού.. Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ελαττώσουν το κάπνισμα περιορίζοντας τις επιπτώσεις του, με μια σύγχρονη μέθοδο καπνίσματος. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ένα τσιγάρο εναλλακτικό που θεωρείται ακίνδυνο σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά. Αυτό έχει μια λογική, εφόσον είναι απαλλαγμένο από την πίσσα. Είναι όμως τελείως ακίνδυνο; Αυτό θα το δείξουν με τον καιρό οι διάφορες έρευνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Δολοφόνησαν το βρέφος μισή ώρα αφού γεννήθηκε! Αποκαλύψεις - "φωτιά"!


Το ίδιο ισχύει και για το σκύλο μας. Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί η επίδρασή του στο φιλαράκι μας. Καλό θα ήταν να ενημερωθούμε από τους ειδικούς γι’ αυτό, να μην εκθέτουμε το σκύλο μας σε οποιαδήποτε μορφή καπνού και, φυσικά, να κρατάμε τα εξαρτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου μακριά του!! Είναι πολύ εύκολο να καταπιεί κάτι ή να τραυματιστεί!
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά το σκύλο σας!! Μην το ξεχνάτε!!

Πηγή:woofland.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share