Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό: Νέο ηλεκτρικό SUV από την Porsche έως το 2022!

Τι μας ετοιμάζει;

17 Οκτωβρίου 2018 09:02
Εντυπωσιακό: Νέο ηλεκτρικό SUV από την Porsche έως το 2022!

H Porsche, μέσω του Lutz Meschke, αντιπροέδρου της εκτελεστικής επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι αρμόδιος για τα οικονομικά και την πληροφορική στην Porsche, ανακοίνωσε ότι πάνω από το 50% των πωλήσεων της το 2025 θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη προσφορά μοντέλων. Το πρώτο εξ’αυτών θα είναι η Taycan, η οποία αναμένεται μέσα στο 2019, αλλά σύμφωνα με τον Meschke η εταιρία από το Zuffenhausen θα κυκλοφορήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV το αργότερο μέχρι το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Αυτή είναι η αντικαταστάτρια της Μπάγιας Αντωνοπούλου! - Τρομερό παρασκήνιο!

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, κυρίως για το μέγεθος του μοντέλου και αν θα είναι ένα νέο μοντέλο ή μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση κάποιου υπάρχοντος μοντέλου, έτσι ώστε να τεθεί αντιμέτωπο με το Tesla Model X. Υπάρχει, όμως, και η πιθανότητα να βγει στην αγορά από την Porsche μια rebadged έκδοση του Audi E-Tron.

Εκτός των παραπάνω, η Porsche έχει επιβεβαιώσει ότι θα βγάλει στην αγορά -εκτός από την sedan- και άλλες εκδόσεις της Taycan. Πιο συγκεκριμένα αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον η έκδοση παραγωγής του Mission E Cross Turismo concept, καθώς και μια Targa έκδοση του μοντέλου.

Λίγα είναι γνωστά για το τελευταίο μοντέλο, αλλά αναφέρεται ότι θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το 2020 ή το 2021, και λογικά θα έχει μια μεγάλη γυάλινη επιφάνεια, που θα “γλιστράει” προς την πίσω περιοχή του καλύμματος. Τέλος, ο Meschke είπε ότι η Boxster και η Cayman μπορεί να είναι κατάλληλες για ηλεκτροκίνηση.

Πηγή: autoblog.gr

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share