Φτιάξτε τα πιο νόστιμα, αλλά και εύκολα τυροπιτάκια που μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για μια γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα σας "ξετρελάνει". Σε περίπτωση που δε θέλετε τυροπιτάκια, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τα φακελάκια της μαγιάς, μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά και έπειτα προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Τρίβετε τη φέτα στον τρίφτη, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, τι πιπέρι και τέλος τα δυο χτυπημένα αυγά και ανακατεύετε.
Κόβετε λίγη ζύμη, την κάνετε μπαλίτσα, την ανοίγετε σε φύλλο, βάζετε στη μέση του μια κουταλιού γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι, έπειτα πατάτε την ένωση προς τα μέσα και το τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα.
Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.
Κιχιά Κοζάνης: Εύκολα και τραγανά στριφτά τυροπιτάκια
Φτιάξτε τα παραδοσιακά τυροπιτάκια Κοζάνης. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε. Τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια, ονομάζονται κιχιά Κοζάνης και είναι ασυναγώνιστα ως προς τη γεύση τους. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε κάτι άλλο, δείτε εδώ συνταγή για καλοκαιρινή τυρόπιτα με ντομάτα.
Υλικά
Βάζουμε στη λεκάνη 1 κιλό αλεύρι για πίτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή
2 νεροπότηρα χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την κόβουμε σε 6 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες!
Αυτές τις μπαλίτσες τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια, τα οποία λαδώνουμε.
Ανά δυο φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το λαδώνουμε.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμμένη και το κλείνουμε, ρολάροντας το 3 φορές και το κόβουμε.
Το στριφογυρνάμε και το τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
Κάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλα.
Τέλος, ρίχνουμε στο καθένα από 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Εννοείται πως έχουμε προθερμασμένο, το φούρνο μας.
Αφήνουμε τα φύλλα μας στο φούρνο έως ότου, εκείνα, να κοκκινίσουν.