Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο έτοιμα σε 10 λεπτά

Θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά

26 Μαΐου 2020 15:15
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο έτοιμα σε 10 λεπτά
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Τα τυροπιτάκια είναι ένα σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι γι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την πιο γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς φύλλο που μόλις τι δοκιμάστε σίγουρα θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι είστε λάτρεις των γλυκών, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα.

Υλικά

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη
  • 300 γραμμ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γραμμ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 800 γραμμ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
  • 300 γραμμ. κασέρι, τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαυροκούκι για το πασπάλισμα

τυροπιτάκια χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το πιπέρι και την πάπρικα στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας να πλατύνουν και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
  • Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 25-30' μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή: theonewithallthetastes.com

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι και 4 μόνο υλικά, που γίνονται στο άψε σβήσε!

Οι πίτες για σουβλάκια είναι οικονομικές και στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν καθώς οι Έλληνες αγαπάμε τα σουβλάκια. Εμείς, θα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού τοστ ή μιας συνταγής για τυροπιτάκια (όπως θέλετε το βαπτίζετε) που θα ξετρελαθούν όσοι αγαπούν τα τυριά. Αν πάλι προτιμάτε τις κλασσικές και παραδοσιακές συνταγές, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια τυρόπιτα σαν της γιαγιάς σας.

Υλικά

  • 1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
  • 1 μικρό μπολάκι με φέτα και κίτρινα τυριά της επιλογής σας
  • Ξερή ρίγανη
  • Ηλιέλαιο

τυροπιτάκια με πίτα για σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε πολύ ελαφριά την πίτα στη μέση, χωρίς να κοπεί προκειμένου να μπορεί να διπλωθεί.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την πίτα γυρίζοντάς την και από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια βάζουμε στη μια πλευρά ξερή ρίγανη και το μείγμα τυριών με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά για να ροδίσει.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share