2 κουταλιές της σούπας μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
Βάζουμε τη μαργαρίνη, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλεύρι, το πιπέρι και την πάπρικα στον κάδο του μίξερ και τα δουλεύουμε με το εργαλείο που λέγεται γάντζος. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μεγαλούτσικα μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας να πλατύνουν και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αλείφουμε την επιφάνεια τους με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 25-30' μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια με πίτα σουβλάκι και 4 μόνο υλικά, που γίνονται στο άψε σβήσε!
Οι πίτες για σουβλάκια είναι οικονομικές και στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν καθώς οι Έλληνες αγαπάμε τα σουβλάκια. Εμείς, θα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού τοστ ή μιας συνταγής για τυροπιτάκια (όπως θέλετε το βαπτίζετε) που θα ξετρελαθούν όσοι αγαπούν τα τυριά. Αν πάλι προτιμάτε τις κλασσικές και παραδοσιακές συνταγές, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια τυρόπιτα σαν της γιαγιάς σας.
Υλικά
1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
1 μικρό μπολάκι με φέτα και κίτρινα τυριά της επιλογής σας
Ξερή ρίγανη
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χαράσσουμε πολύ ελαφριά την πίτα στη μέση, χωρίς να κοπεί προκειμένου να μπορεί να διπλωθεί.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την πίτα γυρίζοντάς την και από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
Στη συνέχεια βάζουμε στη μια πλευρά ξερή ρίγανη και το μείγμα τυριών με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά για να ροδίσει.