Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

Μάθημα ζωής για όλους μας: 7χρονη χωρίς χέρια κέρδισε σε Διαγωνισμό καλλιγραφίας

Μεγαλείο ψυχής! «Δένει τα κορδόνια της, ντύνεται μόνη της και δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια»

30 Σεπτεμβρίου 2023 20:31
Μάθημα ζωής για όλους μας: 7χρονη χωρίς χέρια κέρδισε σε Διαγωνισμό καλλιγραφίας
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η 7χρονη της ιστορίας μας είναι αληθινή μαχήτρια ζωής. Η μικρή και οι φωτογραφίες της κάνουν το γύρο του κόσμου και οι χρήστες του Διαδικτύου είναι τρελαμένοι μαζί της. Η 7χρονη φαίνεται να κέρδισε μάλιστα την πρώτη θέση σε διαγωνισμό καλλιγραφίας υπενθυμίζοντάς μας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η 7χρονη χωρίς χέρια που κέρδισε βραβείο καλλιγραφίας

Η 7χρονη Anaya Ellick από τη Βιρτζίνια γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να κατακτήσει το ειδικό βραβείο «Nicholas Maxim Special Award for Excellence in Manuscript Penmanship» σε εθνικό διαγωνισμό καλλιγραφίας των ΗΠΑ.

Μικρή κέρδισε βραβείο καλλιγραφίας
Μικρή κέρδισε βραβείο καλλιγραφίας

Με βάση τη μητέρα της, Bianca Middleton, η μικρή γράφει κρατώντας ένα μολύβι μεταξύ των χεριών της προσπαθώντας να πετύχει την κατάλληλη γωνία προκειμένου να μπορέσει να αποτυπώσει ό,τι θέλει στο χαρτί. Επιπρόσθετα, κάνει τα πάντα δίχως καμία βοήθεια. «Δένει τα κορδόνια της, ντύνεται μόνη της και δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια σε τίποτα», συμπλήρωσε η μητέρα της.

Μικρή κέρδισε βραβείο καλλιγραφίας
Μικρή κέρδισε βραβείο καλλιγραφίας

Μόνο ντροπή και αηδία: Ιδιοκτήτρια σπιτιού αρνήθηκε να νοικιάσει σε μητέρα επειδή έχει παιδί με αυτισμό

Αδιανόητη η είδηση που μας έρχεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης με ιδιοκτήτρια σπιτιού να αρνείται σε μητέρα την ενοικίαση του σπιτιού επειδή το παιδί της έχει αυτισμό.

Παράλληλα, συγκινεί η Χριστίνα Νικολάου: «Δυστυχώς το παιδί με αυτισμό είναι μια "βομβά" που ή θα σκάσει και θα διαλύσει το ζευγάρι ή θα το κάνει πιο δυνατό» (Video)

Φιλοξενείται σε ξενοδοχείο η μητέρα

Την καταγγελία δημοσιοποίησε ο υπεύθυνος έργων και δομών στον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, Παύλος Μελισσινός. Όπως τονίζεται, η μητέρα με το παιδί βρήκαν σπίτι να μείνουν, έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαιo σε λίγες μέρες κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους, μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί, τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους πέταξε στο δρόμο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και προς στιγμήν φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο.

«Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!», αναφέρει ο κ. Μελισσινός.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Εγώ δε γνωρίζω την οικογένεια προσωπικά. Είδα την έκκληση για βοήθεια από μια ομάδα στο facebook και επικοινωνώ με τη διαχειρίστρια της ομάδας η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την οικογένεια.

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες, μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μόλις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε πρόβλημα με τους υπόλοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του.

Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! Ρατσισμός κι απανθρωπιά σε ΟΛΟ το μεγαλείο τους!»

 

Viral

Ροή ειδήσεων

Share