Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Τέλος τα likes στο Instagram; Δείτε τι θα αλλάξει!

Μια μεγάλη απόφαση που θα κοστίσει!

13 Νοεμβρίου 2019 12:28
Τέλος τα likes στο Instagram; Δείτε τι θα αλλάξει!

Έχει ήδη ανακοινωθεί η κατάργηση των likes στο Instagram, πριν από έξι μήνες, στον Καναδά, ωστόσο τώρα μπαίνει σε πειραματικό στάδιο η λειτουργία του. Στους πρώτους που έδωσαν το πρώτο χτύπημα "κάτω από την μέση" ήταν η Αυστραλία, Βραζιλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία και από χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα ακόμα αναμένεται να έρθει..

Δείτε επίσης: Instagram: Έτσι μπορείς να αλλάξεις γραμματοσειρά και να κάνει το προφίλ σου πιο ενδιαφέρον!

Πολλοί είναι σύμφωνοι με αυτή την κίνηση αλλά πολλοί είναι και εκείνοι που αντικρούονται. Ας μην ξεχνάμε ότι και για κάποιους είναι η δουλειά τους, ενώ άλλοι προωθούν και προιόντα. Ο Άνταμ Μοσσέρι, Διευθύνων Σύμβουλος της Instagram, ανακοίνωσε ότι τα κρυμμένα likes στο Instagram θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ. Μιλώντας στο συνέδριο WIRED25, δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να επεκτείνει τις δοκιμές στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να καταστήσει το Instagram ασφαλέστερο μέρος στο διαδίκτυο.

Τα “likes” δεν θα εξαφανιστούν, θα είναι απλά κρυμμένα από τους followers, αλλά οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να δουν πόσα likes έχουν στις δημοσιεύσεις τους. “Μπορείτε να δείτε σε ποιους άρεσε μια φωτογραφία ή βίντεο, μπορείτε να πατήσετε για να δείτε τη λίστα”, εξήγησε ο Μάρκ Ζουκερμπέργκ στο F8. Όμως, η καταμέτρηση των likes δεν θα εμφανίζεται αυτόματα κάτω από τη δημοσίευσή σας, αλλά θα χρειαστεί να πατήσετε “others” στην ανάρτηση ιστολογίου σας, για να δείτε τον συνολικό αριθμό των likes.

Το Instagram θα είναι ένα ασφαλές και υγιές μέρος για να ξοδεύεις χρόνο online, το οποίο είναι σημαντικό για την ψυχική υγεία του καθενός. Όπως μοιράστηκε ο Μοσσέρι, «η ιδέα είναι να αποσυμπιεστεί το Instagram» και να γίνει ένας χώρος που επικεντρώνεται περισσότερο στις συνδέσεις, τις συνομιλίες και την κοινότητα, ειδικά για τους νέους. Ο Ζουκερμπέργκ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του: “Θέλουμε οι άνθρωποι να ενδιαφέρονται λιγότερο για το σε πόσα άτομα αρέσει μια δημοσίευση και να επικεντρωθούν περισσότερο στη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.”

Τέλος, η απόφαση του Instagram σηματοδοτεί μια νέα αρχή για το διαδικτυακό marketing. Σκοπός είναι ο χρήστης να εστιάσει στο περιεχόμενό του και όχι σε έναν αριθμό και μπορεί να επιτρέψει να δημοσιεύει πιο ελεύθερα χωρίς να περιορίζεται, έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα likes. Οι δημοσιεύσεις με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο δημιουργικές!

Απαγορεύονται τα emoji με υπονοούμενο από Facebook και Instagram!

Μερικά emojis έχουν πάψει να είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται κι έχουν αρχίσει να αφήνουν υπονοούμενα σεξουαλικού περιεχομένου.

Πανικός για την Google: Σταματάει τα πάντα και ασχολείται με ένα... emoji!

Το Facebook και το Instagram φαίνεται πως λαμβάνουν πλέον υπ'όψιν τους τα σχόλια των χρηστών σχετικά με τα αγαπημένα και κάπως υπαινικτικά emojis: τη μελιτζάνα, το ροδάκινο και τις σταγόνες νερού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Facebook, τα παραπάνω emojis είναι «συγκεκριμένα και παραπέμπουν σε κάτι σεξουαλικό». Επομένως, οι πλατφόρμες αυτές έχουν αποφασίσει να ειδοποιούν όσους χρήστες αναρτούν περιεχόμενο που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με το σεξ, το γυμνό και το sexting. Ωστόσο, η εταιρία διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση δε θα αφορά μόνο τα emojis.

emoji

Βέβαια, είναι γνωστό ότι οι χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούν τα παραπάνω emojis για να αναφερθούν σε συγκεκριμένα πράγματα. Για παράδειγμα, το emoji με το ροδάκινο χρησιμοποιείται για τα οπίσθια κάποιου, ενώ η μελιτζάνα συμβολίζει το ανδρικό μόριο.

Όμως, το γυμνό φαίνεται πως έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αρκετούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ασφαλώς θέλουν να δημοσιεύουν online τα έργα τους, χωρίς όμως αυτά να «λογοκρίνονται» από τις εκάστοτε πλατφόρμες. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια πρόσφατη συζήτηση, που διοργανώθηκε από το Instagram σχετικά με αυτό το θέμα, το αποτέλεσμα ήταν η λογοκρισία του λογαριασμού ενός καλλιτέχνη λόγω του περιεχομένου που είχε αναρτήσει.

H σωστή "μετάφραση" των emojis!

Παιδιά θα ήθελα λίγο την προσοχή σας… Εσείς (κι εμείς) που έχετε πάθει μια εμμονή με τα emojis, έχω δυσάρεστα νέα: Τα χρησιμοποιείτε λάθος! Ποια είναι η πραγματική σημασία των emojis;;;

Δείτε επίσης: Νέο emoji: Κάνουν καμπάνια στη Φινλανδία!

Η σημασία των emojis είναι ολοφάνερη σωστά; Λάθος! Άλλωστε έχουμε δει πολλά emojis που έχουμε… παρεξηγήσει και το μυαλό μας έχει πάει λίγο στο πονηρό.

Υπάρχουν μερικά emojis που ενώ θεωρείς ξεκάθαρα πώς είναι αυτό που φαίνεται… δεν είναι. Πάντως, οι περισσότεροι έχουν βρει τον τρόπο να εκφράζονται μέσω emojis όταν στέλνουν μηνύματα και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσες να κάνεις μια ολόκληρη συνομιλία με κάποιον χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε λέξη… αλλά λέγοντας τα όλα μέσω αυτών των συμβόλων. Αυτών των συμβόλων που κάνουν την digital επικοινωνία μας λιγάκι πιο ενδιαφέρουσα και παιχνιδιάρικη.

Η πραγματική σημασία των emojis

Πολλοί λανθασμένα θεωρούν πως το συγκεκριμένο emoji συμβολίζει κάποιον που προσεύχεται. No, no, no. Στην πραγματικότητα είναι μια χειρονομία στην Ιαπωνία που συμβολίζει συγχώρεση. Επιπλέον, οι Αμερικάνοι το επεξηγούν ως… «high-five». Καμία επαφή όμως;;;;

metafrasi emoji

Με μια πρώτη ματιά νομίζεις ότι είναι φιλί αλλά δεν είναι! Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα σφύριγμα. Μην το μπερδεύεις με το διπλανό του emoji που έχει και μια καρδούλα στα χείλη!

metafrasi emoji

Αυτό το emoji δεν θέλει απλώς να δώσει έμφαση σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να κατευθύνεις τον άλλον. Πολύ περισσότερο, σημαίνει πως δεν είσαι και στις καλύτερές σου μέρες, πως είσαι λίγο στεναχωρημένος.

metafrasi emoji

Χρησιμοποιούμε αυτό το emoji για να δείξουμε πως κάτι απαγορεύεται. Αλλά το συγκεκριμένο εικονίδιο για τους Άγγλους… συμβολίζει το φιλί! Τώρα τι να πούμε εμείς… Μήπως συμβολίζει το απαγορευμένο φιλί;;;;

metafrasi emoji

Δεν πρόκειται για μια απλή ροζ κορδέλα αλλά το σύμβολο για την καταπολέμηση του καρκίνου ενώ άλλοι δίνουν μια δική τους ερμηνεία σε αυτήν την κορδέλα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο για χαρούμενα events.

metafrasi emoji

Τώρα εμείς… πώς έχουμε διαφορετική αίσθηση για το τι σημαίνει το κάθε σύμβολο και πώς παρ’ όλα αυτά καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… Άγνωστο.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share