Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Τέλος τα likes στο Facebook!

Τι συνέβη;

29 Σεπτεμβρίου 2019 16:13
Τέλος τα likes στο Facebook!

Το Facebook ξεκίνησε να τεστάρει μια νέα, μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα του: την απόκρυψη των likes και των αντιδράσεων στις αναρτήσεις των χρηστών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Το Facebook ξέρει κάθε πότε οι χρήστες κάνουν σ3ξ!

Οι δοκιμές ξεκίνησαν σε χρήστες στην Αυστραλία και η εταιρεία, αναλόγως τα αποτελέσματα που θα λάβει, πιθανόν να συνεχίσει τις δοκιμές και σε άλλες χώρες και έπειτα θα αποφασιστεί εάν αυτό θα ισχύσει σε όλους τους χρήστες.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του "like" σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την "αρέσκεια" τους.

Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα "likes" έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Ο επικεφαλής του Instagram είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες στο BuzzFeed πως βγάζοντας τις αντιδράσεις στα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να νοιώθουν πιο άνετα στο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

Το Facebook λανσάρει καινούρια εφαρμογή γνωριμιών!

Το Facebook προχωράει από τα like στην αγάπη. Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία γνωριμιών Dating ξεκίνησε τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από ένα χρόνο προετοιμασιών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Το Facebook ξέρει κάθε πότε οι χρήστες κάνουν σ3ξ!

Η νέα αυτή υπηρεσία, επιτρέπει σε οποιονδήποτε με λογαριασμό στο Facebook ηλικίας 18 ετών και άνω να δημιουργήσει ένα προφίλ μέσα από την εφαρμογή του Facebook για τα κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή Dating παίρνει αυτόματα το μικρό όνομα και την ηλικία του εκάστοτε χρήστη από τον λογαριασμό του στο Facebook. Αλλά πέρα από αυτό, η εταιρεία λέει ότι τα δύο προφίλ είναι σε μεγάλο βαθμό ξεχωριστά.

Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές επιλογές για να συσχετισθούν περισσότερο με το Facebook ή το Instagram. Για παράδειγμα, τα άτομα μπορούν να επιλέξουν να μοιραστούν τις φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Facebook ή το Instagram στο προφίλ τους στο Dating ή να προσθέσουν τους ακολούθους τους από το Instagram στη λειτουργία «Secret Crush» (μτφ. κρυφή καψούρα).

Το Dating έρχεται να δημιουργήσει νέο ανταγωνισμό στην ήδη συνωστισμένη αγορά εφαρμογών για γνωριμίες online, στην οποία εταιρείες όπως το Bumble, το Tinder και το Hinge, ανταγωνίζονται για το ποια θα βοηθήσει καλύτερα τους ανθρώπους να βρουν ταίρι.

Δείτε επίσης: Επιβεβαιώθηκε η κατηγορία για το Facebook και τα ηχητικά μηνύματα! Τεράστια προσοχή!

Τα τελευταία χρόνια, πολλές τέτοιες εφαρμογές έχουν σταματήσει να ζητούν από τους χρήστες τους να συνδέονται μέσω Facebook, σε μια προσπάθεια να είναι λιγότερο εξαρτημένες από αυτό.

Η διαφορά του Dating με τις άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Tinder είναι πως ο χρήστης πρέπει να πατήσει like πάνω στο προφίλ του ατόμου που ενδιαφέρεται, αντί να κουνάει το δάκτυλό του αριστερά ή δεξιά πάνω στην οθόνη του κινητού.

Ειδικότερα, η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων στο Dating είναι μόνο μέσω κειμένου - δεν υπάρχουν φωτογραφίες, βίντεο, πληρωμές ή κοινοποίηση συνδέσμων, κάτι που συνιστά μεγάλη απόκλιση από άλλες εφαρμογές γνωριμιών.

Προσφέρει επίσης ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας, όπου ένας χρήστης μπορεί να γνωστοποιήσει το ακριβές σημείο ενός ραντεβού που βρίσκεται σε εξέλιξη ή έχει κανονιστεί σε έναν φίλο του, μέσω της πλατφόρμας του Messenger, έτσι ώστε να μπορεί να γνωρίζει κάποιος οικείος του που βρίσκεται.

Την ώρα που 200 εκατομμύρια άνθρωποι στο Facebook δηλώνουν «single» (αδέσμευτοι), στο Dating μπορούν να εγγραφούν όλοι ανεξαρτήτως της κατάστασης που δηλώνουν στην σελίδα τους.

Ωστόσο, όσοι έχουν παραβεί παλαιότερα τους κανονισμούς του Facebook ή θεωρούνται ύποπτοι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Dating.

Οπως στις περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών, τα άτομα μπορούν να ορίσουν τις προτιμήσεις για τα πιθανά ταίρια τους, με βάση παράγοντες όπως η απόσταση, η ηλικία, η θρησκεία και το ύψος.

Τα άτομα μπορούν, επίσης, να ελέγξουν αν το προφίλ τους στο Dating θα εμφανίζεται σε φίλους (στο Facebook), φίλους φίλων και μη φίλους.

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share