Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέο emoji: Κάνουν καμπάνια στη Φινλανδία!

Το emoji που συγχωρεί!

28 Σεπτεμβρίου 2019 13:14
Νέο emoji: Κάνουν καμπάνια στη Φινλανδία!

Τα λάθη είναι ανθρώπινα, η συγχώρεση θεϊκή. Εκτός αν υπάρχει ένα emoji για αυτό. Κάπως έτσι σκέφτηκαν κάποιοι Φινλανδοί που έστησαν ολόκληρη καμπάνια.

Δείτε επίσης: Νέο: Εmoji αρχαίας μαντικής της Κίνας εκφράζουν συναισθήματα!

Ενας συνασπισμός οργανώσεων στη Φινλανδία ανέλαβαν την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο emoji στα αμέτρητα που έχουν οι χρήστες των smartphones. Μόνο που το συγκεκριμένο να είναι της συγχώρεσης.

«Στη σύγχρονη ψηφιακή επικοινωνία, τα emoji είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων χωρίς λέξης», εξήγησε ο Τουόμο Πέσονεν της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας, που είχε την ιδέα για αυτή την καμπάνια για το emoji της συγχώρεσης.

Τα προτεινόμενα emoji συγχώρεσης

«Μας εξέπληξε το γεγονός ότι στα emoji υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές γάτες, ακόμη και δύο διαφορετικά ζόμπι, αλλά δεν υπάρχει ένα για τη συγχώρεση», συμπλήρωσε, σύμφωνα με τον Guardian, και εξήγησε ότι στόχος της καμπάνιας είναι η προώθηση ενός μηνύματος ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις ιδέες που έχουν προταθεί για το emoji της συγχώρεσης είναι ένα με κλαδί στο κέντρο μιας καρδιάς, μια πληγωμένη καρδιά που… επουλώνεται, αλλά και δύο χέρια που ενώνονται μπροστά σε μια καρδιά.

Το νέο emoji είναι για...μικρά πέη! Προσβλητικό ή αστείο;

Εάν σας έλεγαν να απεικονίσετε ένα emoji που να αποτύπωνε κάτι μικρό, μια μικρή ποσότητα, τι θα κάνατε;

Η Unicode Consortium φαντάστηκε και δημιούργησε ένα emoji που κάνει με τον αντίχειρα και τον δείκτη ένα μικρό άνοιγμα. Αυτό...

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται για emojis που συμβολίζουν μια μικρή ποσότητα, ωστόσο, οι χρήστες των social media είχαν άλλη γνώμη.

Το emoji του θύμισε στους περισσότερους και κυρίως στις γυναίκες, την κλασσική χειρονομία που κάνουν όταν θέλουν να δείξουν ότι αυτός που βγήκαν δεν είχε μικρό πέος.

«Επιτέλους, ένα emoji που εκφράζει πόσο μικρός ήταν ο πρώην μου εκεί κάτω», «Επιτέλους, ένα emoji για τα μικρά πέη», «Τώρα χρειαζόμαστε ένα emoji για το "σκύλα", έγραψαν και το emoji έγινε viral.


Ενας χρήστης, πάντως, έδειξε να μην του αρέσουν τα σχόλια και σημείωσε: «Το να συσχετίζεις το μέγεθος του μορίου ενός άνδρα με τον ανδρισμό του είναι σεξιστικό και λάθος», συγκεντρώνοντας likes και κοινοποιήσεις.

Το νέο emoji για το Gay Pride στο facebook που βλέπετε να το πατούν φίλοι σας αλλά εσείς δεν μπορείτε! Δείτε τo γιατί

Θα έχετε παρατηρήσει από το Σάββατο πως πολλοί φίλοι σας πατούν σε διάφορες αναρτήσεις στο Facebook ένα νέο emoji που είναι στα χρώματα του Gay Pride!

Όπως θα έχετε παρατηρήσει επίσης πως εσείς δεν μπορείτε να το πατήσετε! Και ο λόγος είναι... απλός!

Για να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε το Emoji υπερηφάνεια και να το χρησιμοποιήσετε για να αντιδράσει στις θέσεις και τα σχόλια, υπάρχει μια απλή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ξανάγινε! Τι πρωτοφανές μοίρασαν στον γάμο της Δούκισσας Νομικού και του Δημήτρη Θεοδωρίδη!

1. Συνδεθείτε στο Facebook
2. Πηγαίνετε στο LGBTQ @ σελίδα στο Facebook και πατήστε το κουμπί «Like»
3. Είσαι έτοιμος να εξαπλωθεί ουράνιο τόξο υπερηφάνεια σε όλη Facebook!

Η σημαία του ουράνιου τόξου, η οποία συμβολίζει την υπερηφάνεια για την LGBTQ κοινότητα, δημιουργήθηκε το 1978 από τον Gilbert Baker, ο οποίος απεβίωσε τον Μάρτιο του 2017.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share