Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024

Σκέτο «βάλσαμο» Το υγιεινό σνακ με κανέλα και μέλι για να «γλυκάνετε» το μέσα σας χωρίς θερμίδες

Θα το λατρέψετε!

24 Οκτωβρίου 2023 21:12
Σκέτο «βάλσαμο» Το υγιεινό σνακ με κανέλα και μέλι για να «γλυκάνετε» το μέσα σας χωρίς θερμίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήλα με κανέλα και μέλι... Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στο ποτήρι με μέλι.

Υλικά

  • 2- 3 μήλα
  • 1- 2 κ. σ. μέλι
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα
  • Λίγο νερό (περίπου 1/4 φλ. τσαγιού)

Σκέτο «βάλσαμο» Το υγιεινό σνακ με κανέλα και μέλι για να «γλυκάνετε» το μέσα σας χωρίς θερμίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα από το κέντρο για να δημιουργήσετε μια μικρή κούπα.
  • Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα ταψί, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό στο ταψί, για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους.
  • Ψήστε τα μήλα για περίπου 20- 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αφού τα μήλα είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Ανακατέψτε το μέλι και την κανέλα και απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των μήλων.
  • Σερβίρετε τα μήλα ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα κουταλάκι για να φάτε το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα μαζί με τα μήλα.

Απολαυστική μπουγάτσα κρέμα με μπόλικη άχνη και κανέλα - Είναι πραγματικά τέλεια!

Δεν υπάρχει πιο δημοφιλής γέμιση στην μπουγάτσα από την κρέμα. Αν την πασπαλίσετε κιόλας με άχνη και κανέλα σίγουρα η γεύση της θα απογειωθεί. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα σαν μπουγάτσα από τις Σέρρες με σιμιγδάλι και φέτα.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
  • 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
  • 250 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο πρόβειο Ηπείρου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά 3 βανίλιες
  • 160 gr σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Απολαυστική μπουγάτσα κρέμα με μπόλικη άχνη και κανέλα - Είναι πραγματικά τέλεια!

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, ζάχαρη το σιμιγδάλι τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύεται σε χαμηλή φωτιά και δένετε την κρέμα κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο τις βανίλιες και αφήνετε στην άκρη. (Δεν θέλουμε η κρέμα μας να έχει πήξει πολύ, σε περίπτωση που συμβεί αυτό αραιώσετε με λίγο γάλα επιπλέον. Αυτό το βήμα είναι και το πιο σημαντικό για να έχετε επιτυχία στην μπουγάτσα.

Σε ένα ταψί αλείφετε με το βούτυρο βάζετε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφετε με αυτό. Τα μισά φύλλα μπαίνουν κάτω κάτω και τα άλλα μισά από πάνω.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share