Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Tips μαγειρικής: Όλα τα μυστικά για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια

Δεν είχαμε ιδέα

13 Ιουλίου 2023 15:21
Tips μαγειρικής: Όλα τα μυστικά για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη και η καλύτερη μαγείρισσα να είσαι, έχεις έρθει κι εσύ αντιμέτωπη με ένα πρόβλημα, που μοιάζει με άλυτο… το λάσπωμα των μακαρονιών. Θα έχεις ακούσει πολλές και πολλούς να διαμαρτύρονται πως παρόλο που κρατούν σωστά τους χρόνους βρασίματος, τα μακαρόνια και πάλι κολλάνε μεταξύ τους και είναι λασπωμένα.

Δείτε επίσης: Βάζετε τυρί στα μακαρόνια με κιμά; Σταματήστε το αμέσως!

Κι όμως, αυτό το «αιώνιο» πρόβλημα της μαγειρικής έχει τη λύση του και το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε αρχικά, είναι το νερό που θα τα ρίξετε να έχει βράσει καλά. Επίσης, θα πρέπει να τα ανακατεύετε συχνά, ενώ το «μυστικό» με το ελαιόλαδο – ρίχνεις δηλαδή λίγες σταγόνες λάδι κατά το μαγείρεμα για να μην κολλάνε – δεν ισχύει, σύμφωνα με κορυφαίους σεφ.

Όταν, λοιπόν, βράσουν τα μακαρόνια, προτού τα σουρώσετε, κρατάτε από το νερό τους ένα φλυτζάνι. Στη συνέχεια τα σουρώνετε (δεν τα ξεπλένετε με νερό) και τα επαναφέρετε στην κατσαρόλα. Τότε ρίχνετε το φλυτζάνι με το νερό και τα ανακατεύετε καλά.

Tips μαγειρικής: Όλα τα μυστικά για να μη λασπώνουν τα μακαρόνια

Αν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια σας (ή να ρίξετε λάδι), το κάνετε πριν τα περιχύσετε με το νερό. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξετε όλο το φλυτζάνι. Ρίξτε ποσότητα τόση όση χρειάζεται για να μην είναι πολύ υγρά.

Μακαρόνια έτοιμα σε 60" - Το «άγνωστο» μαγειρικό τρικ στο βράσιμο των ζυμαρικών

«Μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύει», επιβεβαιώνει η γνωστή ιστοσελίδα Buzzfeed το μυστικό για το σπαγγέτι του ενός λεπτού. Ένα μυστικό που έχει μοιραστεί ήδη από το 2009 το blog Ideasinfood και έχει εκατοντάδες ανθρώπους να ορκίζονται ότι το τρικ δουλεύει μια χαρά.

Όλο το πράγμα έχει να κάνει με το μούλιασμα σε νερό των μακαρονιών πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα. «Μουλιάστε τα μακαρόνια σε νερό μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το βράσιμο», μας λέει το Ideasinfood, ή καλύτερα ακόμα από το προηγούμενο βράδυ. Με την ευκαιρία, δείτε την πιο νόστιμη μακαρονάδα που φάγατε ποτέ με απλά υλικά.

Όταν τα ρίξουμε μετά στο καυτό νερό, θα μαγειρευτούν αδιανόητα γρήγορα. Ακόμα και το ίδιο το βράσιμο δεν είναι απαραίτητο, ισχυρίζεται πάντα το blog, καθώς αν τα ρίξουμε μέσα στην καυτή σάλτσα που έχουμε μόλις ετοιμάσει, θα σιγομαγειρευτούν εκεί.

«Το βράσιμο των μακαρονιών έχει να κάνει με τη θερμότητα και την ενυδάτωση», γράφει το Ideasinfood, «κι εμείς αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί αν ξεχωρίζαμε τις δύο διαδικασίες». Το αρχικό πείραμα έφερε τα μακαρόνια μέσα σε κρύο νερό για 1,5 ώρα.

Έχοντας μαλακώσει, τα μακαρόνια έβρασαν μέσα σε αλατισμένο νερό σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Χωρίς καμία αρνητική επίδραση στη γεύση τους…

Βράσιμο μακαρονιών

Τέρμα το παίδεμα στην κουζίνα: Το απόλυτο viral κόλπο για το σούρωμα των μακαρονιών!

Ο κλασικός τρόπος για να σουρώσεις τα μακαρόνια είναι να τα βάλεις στο σουρωτήρι και είτε να ρίξεις κρύο νερό είτε όχι. Άλλοι, δεν χρησιμοποιούν καν σουρωτήρι και απλώς βγάζουν από την κατσαρόλα όσο νερό μπορούν πρόχειρα και αφήνουν λίγο ακόμη πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Ανορθόδοξος τρόπος, που λασπώνει κάπως τα μακαρόνια. Ένα βίντεο, ωστόσο, στο Instagram, έχει γίνει viral και δείχνει έναν ομολογουμένως διαφορερικό τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το σουρωτήρι. Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι το έκαναν έτσι μια ζωή και άλλοι ότι δεν βλέπουν καμία ευκολία σε αυτό.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share