Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«Κόλαση» στο πιάτο σας! Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα

Θα γίνουν «λουκούμι» οι μπριζόλες σας!

30 Ιουνίου 2022 17:27
«Κόλαση» στο πιάτο σας! Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα και συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα. Μπορείτε, επίσης, να μάθετε: Τα 6 μυστικά των σεφ για το πιο νόστιμο κρέας που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, με κόκκαλο
  • 1 κουτ. σούπας. καυτερή πάστα harissa
  • 1 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + μερικές φέτες για το σερβίρισμα
  • 1½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 καρότα σε διαγώνιες φέτες πάχους 5 χιλ.
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 440 γρ. μιξ καστανό ρύζι με κινόα (στα σούπερ μάρκετ), βρασμένο
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 320 γρ. φασολάκια βρασμένα, σουρωμένα

Διαδικασία

«Κόλαση» στο πιάτο σας! Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ την πάστα harissa με το μέλι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μπολ αλείφοντάς καλά με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15΄ ή αν υπάρχει χρόνος για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε καλά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα καρότα για 10΄ μέχρι να χρυσίσουν. Aλατίζουμε, ανακατεύουμε μέσα τους σπόρους κύμινο και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 20΄ μέχρι τα καρότα να ψηθούν καλά και να πάρουν σκούρο χρώμα. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Εναλλακτικά ψήνουμε σε ταψί αν δεν έχουμε πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά – δεν θέλουμε να κάψει πολύ. Τοποθετούμε τις μπριζόλες με μια λαβίδα και τις ψήνουμε για 6΄-8΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να σταθούν.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τους σπόρους κύμινο με τα ψημένα καρότα, τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι.

Βήμα 6

Μοιράζουμε το βρασμένο μιξ ρυζιού σε 4 πιάτα, κατόπιν τις μπριζόλες και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φασολάκια.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share