Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ονειρική γεύση: Αυτό είναι το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα

Πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

28 Φεβρουαρίου 2022 15:19
Ονειρική γεύση: Αυτό είναι το μυστικό συστατικό για μια τέλεια μαρινάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάθε κρέας και η μαρινάδα του, λένε συχνά, εννοώντας πως διαφορετικού τύπου κρέατα καλούν σε διαφορετικές επιλογές μαρινάδας. Μόνο που τελικά η µαρινάδα είναι θέµα φαντασίας και προσωπικού γούστου, καθώς το πώς θα αναδείξεις τον χαρακτήρα ενός πιάτου που βγαίνει από την κουζίνα σου, το ξέρεις εσύ καλύτερα.

Δείτε επίσης: Το έξυπνο κόλπο για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο στο μοσχαρίσιο κρέας

μυστικό μαρινάδας

Το μαρινάρισμα ωστόσο μοιάζει αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας ενός ψητού, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το «βάπτισμα» που κάνουν κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά αλλά και λαχανικά μέσα σε στεγνά ή υγρά μείγματα από λάδι, κρασί, αρωματικά, μπαχαρικά και εξωτικά υλικά χαρίζει αναμφίβολα σε γευστική ποικιλία. Και ένα από τα καλύτερα συστατικά για τα πάντα είναι ο χυμός του πορτοκαλιού. Όπου λέει λεμόνι, αντικαταστήστε το με πορτοκάλι, μας λένε οι μύστες του ψητού κρέατος.

Το φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι είναι γνωστό πως ταιριάζει καταπληκτικά σε μαρινάδες πουλερικών, το ίδιο υπέροχα δένει όμως και με μοσχάρι και χοιρινό. Ειδικά όταν αποζητάμε μια γλυκόξινη γεύση. Εξίσου καταπληκτικά ταιριάζει και με λιπαρά ψάρια, όπως ο τόνος και ο σολομός.

Μαρινάδα για πατάτες φούρνου: Η συνταγή για τις πιο μελωμένες και μαλακές που έχετε φάει ποτέ

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πως να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα. Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια.

Δείτε επίσης: Το δοκιμασμένο κόλπο για να μην μαυρίσουν οι κομμένες πατάτες

Υλικά

  • Λεμόνι χυμό από 3
  • Μέλι 3 κουταλιές
  • Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
  • Κάρυ 1 κ.γ
  • Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
  • Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
  • Ρίγανη Κατά βούληση
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

μαρινάδα πατάτες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσουν. Τη συνταγή την βρήκαμε από το bakemesoftly.blogspot.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share