Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021

Πανεύκολο γλυκό: Ζουμερή σοκολατόπιτα με χαλβά και μπανάνα

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

24 Οκτωβρίου 2021 14:25
Πανεύκολο γλυκό: Ζουμερή σοκολατόπιτα με χαλβά και μπανάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πανεύκολο γλυκό με βάση ένα παραδοσιακό προϊόν, τον αγαπημένο χαλβά, σε συνδυασμό με μπανάνα. Θα το λατρέψεις αυτό το γλυκό. Δες τι θα χρειαστείς για τη συνταγή...

Ωστόσο το Athnesmgazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι. Έτοιμο στο πι και φι!

Υλικά

  • 500 γρ. μαύρη κουβερτούρα
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. χαλβά από ταχίνι (όποιο τύπο μας αρέσει) θρυμματισμένο
  • 3 φρέσκιες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρί, απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 28 εκ. και αφού βάλουμε από κάτω ένα αλουμινόχαρτο και το γυρίσουμε προς τα πάνω γύρω-γύρω (δημιουργούμε δηλαδή μια βάση) το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μισό από το μείγμα μας. Απλώνουμε πάνω του τις μισές μπανάνες. Προσθέτουμε από πάνω τους τον θρυμματισμένο χαλβά και πάνω στον χαλβά τις υπόλοιπες μπανάνες.
Περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε αφήσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.

Το ξεφορμάρουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και το διακοσμούμε με ότι μας αρέσει (π.χ. μπανάνες, ξηρούς καρπούς, κόντιτα κ.λ.π.).

Πηγή: Ζarpanews.gr

Ζουμερή σοκολατόπιτα με χαλβά

Τηγανητή μπανάνα με νουτέλα: Καταπληκτική και πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψετε

Αυτή την περίοδο, τα γλυκά έχουν την τιμητική τους. Υπάρχουν πολλά κέικ, γλυκά, μπισκότα, αλλά εάν ψάχνετε για κάτι να σας ζεστάνει, τότε αυτή η συνταγή τηγανητή μπανάνα με νουτέλα που ακολουθεί είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Θα χρειαστείτε: (για 9 κομμάτια):

  • 3 μπανάνες
  • Νουτέλα
  • 3/4 κούπας αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι
  • μίγμα ζάχαρης-κανέλας

Τηγανιτή μπανάνα με νουτέλα

Οδηγίες:

  1. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με Νουτέλα.
  2. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
  3. Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
  4. Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.
  5. Τώρα είναι έτοιμα να τα σερβίρετε. Απλά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και μετά θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

Πηγή: idiva.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share