Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Τσιζκέικ... του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα

Μια υπέροχη συνταγή... να γλείφετε τα δάχτυλά σας

21 Νοεμβρίου 2020 11:45
Τσιζκέικ... του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα ολοκληρώσει ένα ιδανικό γεύμα στο μεσημεριανό με την οικογένεια; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα τσιζκέικ… του θανάτου με την χρήση ζαχαρούχου γάλακτος, το οποίο θα τρελάνει τους πάντες στο τραπέζι.

Πρόκειται για ένα γλυκό πανεύκολο, στο οποίο δε θα μπορείτε να αντισταθείτε και το ίδιο θα ισχύσει για τους οικείους σας, που θα σας το ζητούν συνέχεια. Η συνταγή αυτή είναι απόλυτα βέβαιο, ότι θα γίνει ανάρπαστη, όπως και με την... εξωγήινη πάστα που σας προτείναμε προηγουμένως και εκτιμήσατε πολύ, σε μια ακόμη συνταγή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για... σβήσιμο.

Τσιζκέικ ζαχαρούχο γάλα

Υλικά

Για τη βάση:

200 γρ. Μπισκότα τύπου Digestive

80 γρ. Λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

300 γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia

40 γρ. Ζάχαρη

50 γρ. Κρέμα γάλακτος

1/2 κουτ. γλ. Μοσχοκάρυδο

1/2 κουτ. γλ. Κανέλα

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό

Για την επικάλυψη:

1 συσκ. Καραμελωμένο Ζαχαρούχο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1/2 κουτ. γλ. Αλάτι χοντρό.

Σοκολάτα λιωμένη (για τη διακόσμηση).

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα περιλούζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Πατάμε καλά τη βάση μας και την ψήνουμε στο φούρνο για 15'.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη καλά να αφρατέψει.

Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά μας.

Τελειώνουμε με το αυγό και αφού έχουμε βγάλει την ψημένη βάση μας από τον φούρνο, βάζουμε από πάνω την κρέμα που μόλις ετοιμάσαμε.

Ξαναψήνουμε για 10-12'.

Σε ένα τηγανάκι, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Προσθέτουμε και το αλάτι για να του δώσουμε περισσότερη ένταση.

Μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε από πάνω της και την επικάλυψη καραμέλας που μόλις φτιάξαμε.

Αφήνουμε το γλυκό μας να πέσει η θερμοκρασία του και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Στολίζουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και… απολαμβάνουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share