Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που σαρώνει στο διαδίκτυο

Πρόκειται για ένα σνακ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

16 Μαρτίου 2021 12:43
Το εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ που σαρώνει στο διαδίκτυο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα αλμυρό κέικ που έχει γίνει viral, διότι είναι πεντανόστιμο και κυρίως πανεύκολο, καθώς απαιτούνται 200 γραμμάρια από όλα τα υλικά. Πρόκειται για μία εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, ενώ είναι η ιδανική λύση, για πρωινό, κολατσιό στο σχολείο, τη δουλειά και τις απογευματινές λιγούρες. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και πιτσάκια με χειροποίητη ζύμη.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • κομματάκια φέτας
  • Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
  • Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
  • Μπορείτε να τα κάνετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα έκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!

Το πιο εύκολο και γρήγορο αλμυρό κέικ ψωμιού με τυρί και ζαμπόν

Κέικ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή, που είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 λεπτά και θα σας τρέχουν τα σάλια. Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε. Ωστόσο εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και τυρόπιτα περέκ και σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Υλικά

  • 12-15 φέτες ψωμί του τοστ
  • 10-12 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες του τοστ κίτρινο τυρί
  • 70 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 250 ml γάλα
  • 2 αυγά

Συνταγή για αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τις φέτες ψωμιού, στη συνέχεια καλύπτουμε με τυρί και ζαμπόν και από πάνω προσθέτουμε ξανά τις φέτες και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά και την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Πηγή: jenny.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share