Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πανεύκολα πιτσάκια με χειροποίητη ζύμη!

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

16 Μαρτίου 2021 12:32
Πανεύκολα πιτσάκια με χειροποίητη ζύμη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά πιτσάκια με χειροποίητη ζύμη! Πρόκειται για μια εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πιτσάκια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά (8,9 μερίδες)

Για τη ζύμη

  • 200 ml νερού
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει

Για επικάλυψη

  • Σάλτσα ντομάτας από μακαρόνια που περισσεύει
  • Τυρί τριμμένο (light)
  • 2 φέτες γαλοπούλα κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • Λίγο τυρί σε φέτες κομμένο σε κομματάκια (προαιρετικά)

συνταγή για σπιτικά πιτσάκια

Εκτέλεση

Για την εύκολη ζύμη μας

  • Ρίξτε σε μπολ, το νερό, το λάδι, αλάτι, ζάχαρη και μαγιά. Ανακατέψτε λίγο και σταδιακά ρίξτε αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια!
  • Ζυμώστε σε στρογγυλό σχήμα, πιέστε λίγο να φύγει ο αέρας και αφήστε στην άκρη για μισή ώρα να διπλασιαστεί!
  • Αφού διπλασιαστεί, ρίξτε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας, ρίξτε το ζυμάρι και χωρίστε σε 9 ίσα στρογγυλά μπαλάκια.
  • Στη συνέχεια με τη βοήθεια πλάστη, ανοίξτε λίγο σε στρογγυλό δισκάκι και γυρίστε λίγο τις γωνίες προς τα μέσα.
  • Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να τα ψήσετε σκέτα η μαζί με τη σάλτσα, τυρί και αλλαντικά.
  • Αν τα κάνετε μαζί, με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείψτε με σάλτσα πάνω απ' τα ζυμαράκια μας και ρίξτε το τυρί τριμμένο, την γαλοπούλα σε κομματάκια και τέλος το τυρί κομμένο σε κομματάκια!

Πηγή: cookpad.com

Πίτσα εξπρές με ζύμη που θέλει μόνο 2 υλικά

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400γρ γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ρίγανη

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτάκι χυμό ντομάτας
  • 2 κ.σ κέτσαπ
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή

Συνταγή για πίτσα εξπρές

Για τη γέμιση

Ό,τι αλλαντικά και τυριά μας αρέσουν, πιπεριές, μανιτάρι.

Εκτέλεση

  • Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί και αφήνω τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
  • Την απλώνω σε λαδωμένο μεγάλο ταψί του φούρνου με τα χέρια λαδωμένα κι αυτά, και την ψήνω 10 λεπτά στους 180.
  • Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί για τη σάλτσα σ ένα μπολ, βγάζω το ταψί από το φούρνο, απλώνω τη σάλτσα, βάζω ότι άλλα υλικά θέλω και ξαναψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share