Πώς να φτιάξετε τη νόστιμη πίτα του βοσκού με αρνίσιο κιμά και πουρέ πατάτας
Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
16 Φεβρουαρίου 2021 11:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστήσυνταγή. Φτιάξτε την πίτα του βοσκού με πατάτες και κιμά. Πρόκειται για μια νόστιμη συνταγή, σήμα κατατεθέν της βρετανικής κουζίνας, η οποία είναι απλή και εύκολη. Παρόλο που η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές, η παρακάτω σίγουρα κερδίζει σε ποιότητα και γεύση!
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
¾ του φλιτζανιού ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
150 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια αρακά
Τι πρέπει να κάνουμε
Για να φτιάξουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε νερό ώστε να καλυφθούν τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το νερό και τα κρεμμύδια να έχουν πάρει ένα χρυσό καφέ χρώμα.
Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν θέλετε να τον φτιάξετε εσείς, χρησιμοποιείστε 6 μεγάλες πατάτες.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση, σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον αρνίσιο και τον μοσχαρίσιο κιμά και περιμένουμε να ροδίσει. Έπειτα, βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και ζωμό βοδινού.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα υλικά μεταξύ τους και στη συνέχεια, αναμειγνύουμε τον αρακά και το καλαμπόκι με τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το αλεύρι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και το μείγμα να πήξει για περίπου 3 έως 5 λεπτά.
Βάζουμε στο σκεύος την γέμιση και απλώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας μέχρι να καλυφθεί τελείως.
Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.