Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Λαχταριστή τυρόπιτα με λίγα υλικά - Έτοιμη σε 30 λεπτά

Δοκιμάστε την!

20 Ιανουαρίου 2021 07:20
Λαχταριστή τυρόπιτα με λίγα υλικά - Έτοιμη σε 30 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για εύκολα πιτσάκια.

Υλικά (1 ταψί μεγάλο)

  • 750 ml γάλα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ρίγανη κατά βούληση
  • 2 αυγά
  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει για χυλό λίγο πιο ρευστό απ' του κέικ
  • Βιτάμ

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το γάλα, το baking, τα αυγά, τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό λίγο πιο ρευστό απ' ότι βγαίνει ο χυλός του κέικ.
  • Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε να πάει παντού και τότε σκορπάμε από επάνω την θρυμματισμένη φέτα και μικρά κομματάκια βιτάμ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Καλή όρεξη!

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με χαλούμι - Η τέλεια συνταγή

Υλικά (10-12 άτομα)

  • 1 1/2 π χαλούμι ώριμο σκληρό τριμμένο
  • 3/4 π. λάδι
  • 1/2 κ. Γλυκού μαστίχα
  • 3 κ.γ. Baking powder
  • 6 αυγά
  • Ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο)
  • Αλεύρι χωριάτικο όσο πάρει να μην γίνει πολύ σφικτο το μείγμα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ

τυρόπιτα με χαλούμι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε το τριμμένο χαλούμι το δυόσμο, το μπέικιν πάουντερ την ζάχαρη και την μαστίχα τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να δέσει να μην είναι πολύ ρευστό στο μάτι.
  • Ετοιμάζουμε μια στρογγυλή φόρμα και αφού την περάσουμε από μέσα με λάδι η βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
  • Σε περίπου 20 λεπτά και αφού διαπιστώσουμε πως φούσκωσε η τυρόπιτα τρυπάμε με ένα λεπτό ξυλάκι αυτά που περνάνε τα σουβλάκια για να δούμε αν είναι στεγνό τότε βλέπουμε ότι είναι έτοιμη!

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share