Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο σκέτη κόλαση!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

15 Ιανουαρίου 2021 10:02
Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο σκέτη κόλαση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ομελέτα φούρνου: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για ομελέτα φουρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο. Μια συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου με ψητές πατάτες σαν τηγανιτές και τυριά.

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορούμε να κάνουμε όλοι σε μηδέν χρόνο. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια εύκολη συνταγή "ανατρεπτική" ομελέτα με μακαρόνια που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • Πατάτες 4 (ανάλογα το μέγεθος)
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Ελαιόλαδο λίγο
  • Αυγά 4
  • Κεφαλοτύρι 2-3 κουταλιές
  • Γάλα 1/2 κούπα
  • Μπέικιν Πάουντερ 1/2 κουταλάκι
  • Ρεγκάτο λίγο τριμμένο

Ομελέτα, ένα αγαπημένο σε όλους φαγητό και ιδιαίτερα στα παιδιά. Απλό με λίγα υλικά άλλα τόσο νόστιμο που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Λίγες πατάτες, αυγά, λίγο τυρί και έτοιμο ένα πεντανόστιμο φαγητό που μπορούν να ετοιμάσουν ακόμα και αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την κουζίνα.

Είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο ιδανικό για τις μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Φτιάξτε αυτή την ομελέτα συνδυάστε την με μια πλούσια σαλάτα της επιλογής σας και θα θα έχετε στο τραπέζι σας ένα τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.

Συνταγή για λαχταριστή ομελέτα φούρνου με τυριά

Ομελέτα φούρνου: Εκτέλεση (για 2 άτομα)

  • Κόβουμε τις πατάτες όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
  • Μετά τις ξεπλένουμε με νερό και τις βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά.
  • Στην συνέχεια τις ρίχνουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Κατόπιν τις περνούμε όπως είναι με τη λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ και τις στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Μετά κόβουμε γύρω-γύρω τη λαδόκολλα που περισσεύει και χτυπάμε τα αυγά.
  • Προσθέτουμε στα αυγά το κουταλιές κεφαλοτύρι, το γάλα, που μέσα διέλυσα το baking, τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό και να πάρει χρώμα.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share